torstai 11. toukokuuta 2017

Eikös tullut ihania sisustustauluja?


Tänään teimme vitosten käsityötunnilla monimateriaalisen sisustustaulun. Oppilaat innostuivattosissaan ja lopputulokset olivat mielestäni aivan ihastuttavat. 

Tässä Sinulle tarkemmat vinkit siitä miten me toteutimme nämä.
Koulussamme tehtiin seinäremonttia ja siitähän se ajatus lähti liikkeelle. Monia kertoja kävelin "hukkapalojen" ohi ja mietin että tuossa olisi kyllä värkkiä vaikka mihin. Sitten ne yhtenä iltapäivänä hävisivät ja tuli hätä. Juoksin paniikissa remonttimiehien perään ja kannoin palat takaisin roskalavalta. Levy oli luultavasti gyproc-levyä. Samaan tarkoitukseen käy myös esim. kapalevy. Vahtimestari pätki levyt sopivan kokoisiksi. Töissä näkyvät koristekivet löysin taloyhtiön roskakatoksesta. Ne oli kyllä kiinnitetty kattotiileen, mutta saimme niitä onneksi irti ja uusiokäyttöön. 

Sitten tunnin aluksi näytin vinkiksi kivitaulutöitä Pinteresistä. Omasta Pinterestistä (Marita Reinikka) löytyy taulu jossa on vinkit koottuna valmiiksi. Sitten jokainen päätti levyn pohjavärin. Maalasimme sen pulloväreillä. Osa käytti myös sientä ja sai hieman erilaisen pinnan aikaiseksi töpöttämällä maalia. 

Sillä aikaa kun maali kuivui oli aika miettiä taulun aihetta. Oppilaat keräsivät luonnosta sopivia kiviä, puunpaloja ym.koristekivien lisäksi. Kun sommitelma oli valmis, se liimattiin kuumaliimalla taustaan. Pieniä yksityiskohtia pystyi lisäämään mustalla, kultaisella tai hopeisella tussilla. Maailman kartta toteutettiin niin että levyn päälle printattiin kartta jossa oli ääriviivat ja painettiin kynällä rajat paperin läpi levyyn. Levvyyn tuli ura ja siihen sitten piirrettiin tussilla jälki.
Oppilaat olivat todella innoissaan ja tyytyväisiä lopputuloksesta. Pitää olla nyt tosi tarkkana ettei kirjastossa olevista tauluista lähde vahingossa joku Tikun ja Takun eli koulun siistijöiden matkaan. Olivat niin haltioituneita näistä :D 

Vielä kertauksena tarvikelista:
- taustalevyä, koko n. A4-A3
- pulloväriä
- siveltimiä
- kiviä
- keppejä, oksia, käpyjä
- lasinsiruja, naula...
- kuumaliimapyssy
-spray-maali oksien maalaamiseen














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti