keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Nollabudjetilla ja talkootyöllä piristystä koulun pihaan!

Olipahan urakka mutta nyt se on tehty! Koulun pihan asfalttialueella olevat aktivoivat maalaukset on nyt maalattu uudelleen. Pihasta löytyy taas mm. Suomen kartta, Twister, merimiespainipaikat, hyppyruudut, tervepata  ym. ym.

Nyt on kiitosten aika: Maalit saimme kaikki lahjotuksena: Kiitokset opettajille jotka kertoivat perheille maalitarpeista. Toivottavasti ei mikään perhe unohdu mainita: kiitokset
Pihlan, Jaakon, Romeon, Miron ja Julia H:n perheille. Jokainen maalipurkki tuli tarpeeseen. 

Itse maalaaminen tapahtui monien mutkien jälkeen tänään. Aikuisvoimat typistyivät yhteen mutta onneksi sain varsinaisen tehoviisikon apuun viidennen luokan oppilaista: kiitos Elias, Eero, Eevertti, Jami ja Vilma. Ne jotka tuntevat nämä tyypit voivat arvutella kuka näistä oli kukakin seuraavien vinkkien perusteella:

a) tämä tyyppi oli alusta loppuun asti ja tsemppasi sekä muita oppilaita että Maritaa huikealla elämän asenteella, Hänen mielestään päivä oli aivan huippu kun oli laulukokeet ja sitten sai osallistua maalauskökkään. 

b) tämä tuli ruotsin tunnin jälkeen mukaan ja kaikki hommat kävi. Aurinkoinen hymy ei hyytynyt missään vaiheessa. 

c) Tämä tyyppi oli alussa tehokkaana maalaamassa Suomen karttaa ja hoitikin sen mallikkaasti. Harrastuskiireiden takia hän lähti ajoissa kotiin. 

d) Tämä oli porukan asiantuntevin. Maalaushommat oli tuttuja ja hän selvitti ja availi jumissa olevia maalipurkkien kansia kun Marita ei muutakuin äheltänyt kansien kanssa. Hän huolehti että kannet oli kiinni kun maalia ei tarvittu ja maaleja sekoitettin tarpeeksi usein. Porukan asiantuntija!

e) Tämä ei pelännyt tarttua harjanvarteen eikä kyllä pensseliinkään. Hommat hoitui ja tämä tyyppi taisi olla porukan järki. Hän tuumasi ja sitten teki. 

f) Tämä ei jättänyt hommaa hoitamatta vaikka rahaa ei tällä hetkellä ole koulussa maaleihinkaan. Laittoi pyyntöä vanhemmille, facebookiin ja tutuille aktiivisille vanhemmille. Niin vain saimme maaleja ja pensseleitäkin. Hän kokosi tehotiimin oppilaista ja oli päällepäsmärinä. Voin sanoa että urakka tuntuu kyllä kropassa. Toivottavasti tehotiimin kodeissa saadaan mahdolliset maalipaikat vaatteista pois, Ainakin onneksi lähti minun vaatteista. 

Joko arvasit kuka oli kuka?
Tässä oikea vastaus;
a) Elias, b) Vilma, c) Eevertti, d) Jami, e) Eero, f) Marita

Huomenna oli jännittävää nähdä miten hyppyruudut otetaan vastaan.  Ainakin toivon että ilolla ja innolla, sekä oppilaiden että opettajien keskuudessa. Olin itse niin maalissa että en uskaltanut kännykkää taskusta kaivella mutta saimme Eila-ohjaajan ottamaan yhden kuvan tehotiimiläisistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti