tiistai 23. toukokuuta 2017

Vepsun Veka maratonjuhlan yllätysvieraana!

Tänään vietettiin Länsimetsän koulussa maraton-juhlaa. Kuukauden ajat oppilaat keräsivät välituntilenkkikierroksia ja tavoitteena oli 118 kierrosta eli 42km pituinen matka. Urakkaa siis piisasi mutta sisulla ja innolla oppilaat rasteja maraton-passiin keräsivät. Nyt oli sitten juhlapäivä.



Salissa oli jännittynyt tunnelma. Oppilaat aavistivat että paikalle tulee urheilusankari. Viime vuonna hän oli Vaasan Sportin pelaaja Robin Salo ja tänä vuonna paikalle marssi Veli "Veka" Lampi VPS:stä. Olli- opettaja haastatteli ensin Vekaa ja saimme kuulla hänen huikeasta urasta.


" Joukkuetreenit ovat pieni osa omaa harjoittelua. Siellä saa ideoita ja taktiikkaa. Omalla ajalla sitten hiotaan omaa taitoa ja kuntoa"

" Kapteeniksi valitseminen oli tällä kaudella suuri kunnia ja varsinkin koska valinnan tekivät pelaajat. Pyrin omalla erimerkillä tsemppaamaan ja tukemaan joukkuetta. Toisten haukkuminen ja ärjyminen eivät ole minun keinoja kapteenina"


" Kun tuon lastani päiväkotiin, näen että koulun pihalla on monenlaiset pelit ja liikkumiset käynnissä välituntisin. Hienoa nähdä aktiivisia oppilaita. Pitäkää siitä kiinni! Kun olin itse koulussa, välitunneilla pelasimme aina erilaisia pelejä."


Ollin haastattelun jälkeen oli oppilaiden vuoro esittää kysymyksiä. Veli kertoi jälkeenpäin että oppilaiden kysymykset olivat selvästi vaikeampia. Vastaukset herättivät myös yleisössä suuria tunteita.


Haastattelun jälkeen seurasi mitalien jako ja yhteiskuva. Tänä vuonna 330:sta oppilaastsa 136 oppilasta suoritti maraton-haasteen. Matkaa  kertyi yhteensä  n. 5880km. Onnittelut kaikille mitalisteille.



VPS lahjoitti jokaiselle luokalle hienon julisteen Veli Lammen kuvalla ja nimikirjoituksella. Neljä ylimääräistä julistetta arvottiiin maratoonareiden kesken.


Tilaisuuden päätti mitalikahvit eli mehut ja munkit.



Suuret kiitokset maraton-juhlasta Veli Lammelle ja Jouko Jokiselle VPS:ään, Ollille haastattelusta, Tiinalle ja Kirsille mitalien hankinnasta ja Annelle ja Kaijalle mehu- ja munkkitarjoilusta. Mitalien ja tarjottavan kustannuksista huolehti iki-ihana vanhempainyhdistys! Iso kiitos!


Ensi vuonna tempaistaan taas, vai mitä olette mieltä?

ps. Muistakaapa että VPS:n matseihin on alle 12v vapaa pääsy eli nyt heti huomenna hurraamaan Vepsu voittoon Ilveksestä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti