maanantai 29. toukokuuta 2017

Kässässä formulaa ja tikusta asiaa

Viimeinen tuntini ihanien 6O-luokkalaisten kanssa käsitöissä meni tiukassa tiimityössä ja tekemisen meiningissä.

Tunti aloitettiin Räikkösen tyyliin ompelukoneformuloilla. Muodostimme tallit ja talleissa oli päällikkö, mekaanikko ja ajaja. Mekaanikko toi valmiiksi koneen viereen ylä- ja alalangan ja sakset. Tallipäällikkö tsemppasi tiimiään ja ajaja oli valmiina lähtöön.
Kisassa oli tarkoitus laittaa langat koneeseen mahdollisimman nopeasti. Tilkulle piti saada vähintään 6cm. tasaista ommelta ja langat piti katkaista lopuksi. En ole kyllä koskaan nähnyt näin nopeaa langoittamista.  Ferrari-tiimillä meni aikaa 1min 7sek. Tiimien sisällä oli myös huikea tsemppi. Otimme kolme osakilpailua, että useampi pääsi kuskin paikalle.



Formuloiden jälkeen teimme tikusta asiaa. Monisteessa oli yhdeksän tikku-tehtävää: esim. miten saat kahta tikkua siirtämällä kyseisestä kuviosta kolme neliötä. Oppilaat olivat suorastaan tärinässä tehtävästä. Lisäjippo oli se, että tehtävät tehtiin ryhmissä ja kun ratkaisu oli keksitty, pyydettiin opettaja paikalle. Opettaja päätti kuka ryhmän jäsenistä näyttää ratkaisun eli kaikkien piti olla hereillä. Lapio- ja tuolitehtävä oli kinkkisimmät mutta kaikkiin löytyi ratkaisu.





Kiitokset 6O mukavista tunneista tänä vuonna. Kaikkea hyvää teille ja moikataan kun tavataan! 
t. Marita-ope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti