torstai 15. syyskuuta 2016

2T Syksyn satoa ja marjamaistiaiset


2T luokassa on ollut teemana syksyinen luonto. Monen moista on ehditty tehdä ja kokeilla niin luokassa kun koulun lähiympäristössä. Suut on olleet sinisinä mustikoista ja punaisina puolukoista perjantaisin metsävälkän jälkeen. Viime viikolla etsittiin kauniita, karvaisia ja ihmeellisiä asioita. Kaunis muuttui viikossa joksikin aivan muuksi mutta ihmeelliset löydökset kiinnostivat luokassa koko viikon.

Leikimme leikkiä "Mitä marjaa ajattelen" Taululla oli kuvat tutuista metsän ja puutarhan herkuista ja oppilaat valitsivat vuorollaan marjan ja toiset esittivät kysymyksiä saadakseen selville oikean marjan. Vähintään kolme kysymystä piti esittää ennen kuin sai arvata ja kysymykset tuli olla sellaisia, että niihin voi vastata kyllä tai ei. "Onko marjasi kirpeä?", "Kasvaako se metsässä?" "Poimitaanko kesällä/syksyllä?"

Tänään ope toi luokkaan paljon lusikoita ja mielenkiintoisia pikku rasioita. Vuorossa oli marjamaistiaiset. Kaikkea sai maistaa jos halusi, alun epäröinnin jälkeen ja toisten kannustamina jokainen uskalsi maistaa kaikkea. Maistiaisia oli vadelmasta, mustaherukasta, puolukasta ja tyrnistä.

Mustaherukka ja vadelma olivat suurimman osan suosikkeja.


Tyrni ja puolukka sen sijaan jakoivat vahvasti mielipiteitä. "Hyi kamala miten kirpeää, ei voi edes puhua"  tai sitten "Ihanan raikasta, vähän kun appelsiini"


Marjat katosivat viimeistä myöten ennen pitkälle välkälle lähtöä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti