maanantai 5. syyskuuta 2016

Välkkärikoulutus tuo vipinää välkille!

Syyskuun ensimmäisenä päivänä 9 innokasta oppilasta odotti ruokalassa Action-ohjaajia Aakua ja Jessicaa, jotka olivat tulossa pitämään heille välkkärikoulutusta. Välkkärien tehtävänä on toimia ohjaajina maanantain pitkällä välitunnilla, jolloin he pitävät leikkejä eka- ja tokaluokkalaisille.

Koulutus alkoi Aakun lyhyellä välkkäritoiminnan esittelyllä, jonka jälkeen tulevat välkkäriohjaajat saivat listata leikkejä, joita haluaisivat vetää välitunneilla. Suosituimmat leikit olivat: erilaiset hipat, polttopallo, kuka pelkää, tervapata, kirkkis/pallokotona ja lipunryöstö. Näitä ja muita leikkejä tullaan varmasti leikkimään maanantain välitunneilla jatkossa. Erään oppilaan ehdottama unen lahja leikki, jossa tarkoituksena on nukkua, ei kuitenkaan läpäissyt seulaa ja päässyt leikitettävien leikkien joukkoon.



Seuraavaksi Jessica veti esimerkkisuorituksen leikin ohjaamisesta ja pitämisestä oppilaille. Paha kuningas leikissä oppilaat oppivat uuden leikin ja näkivät kuinka leikki ohjataan välitunnilla. Tämän leikin jälkeen oppilaat jaettiin ryhmiin ja he saivat miettiä leikin, jonka vetäisivät muille oppilaille. Osaan leikeistä myös ohjaajat osallistuivat. Leikin jälkeen ohjaajat antoivat pienen palautteen miten leikin ohjaaminen ja vetäminen oli mennyt. Pieniä viilauksia kun tehtiin, niin saatiin oppilaista koulittua erittäin päteviä välkkäriohjaajia. Tärkeintä on kuitenkin ohjaajien oma innostus ja kiinnostus tehtävään ja sitä ei näiltä oppilailta kyllä puutu. Parin tunnin tiukan rypistyksen jälkeen oppilaat pääsivät viimein syömään ja vaikka lasagne oli jo hieman vähissä, saivat nälkäiset oppilaat kyllä mahan täyteen leivistä ja muista ruuista, jotka kiltti keittiön henkilökunta heille tarjosi.



Ruokailun ohessa kyselimme vielä oppilailta heidän tuntemuksiaan koulutuksesta. Oppilaat oppivat päivän aikana muun muassa: selittämään ohjeet selkeästi ja johtamaan ryhmää ja toimintaa. Nämä ovatkin erittäin tärkeitä asioita, että välituntileikeistä saadaan onnistuneita tapahtumia. Kysymykseen, miksi lähdit mukaan välkkäritoimintaan, vastaukset olivat seuraavia: halusin tulla, koska olen luonteeltani aktiivinen, halusi kokeilla sekä sain pillin, liivin ja todennäköisesti huomiota J. Aktiivisia ja ilmoisia kaikki oppilaat olivat ja pillin ja liivin ansiosta heidät tunnistaa ja he saavat ryhmän huomion.



Ohjaajan näkökulmasta voin sanoa, että Länkkäri
sai erittäin hyvät välkkäriohjaajat, joiden avulla eka- ja tokaluokkalaiset pääsevät leikkimään kivoja leikkejä hyvin ohjattuna. Näin koulupäivästä saadaan vieläkin mukavampi ja oppiminen on paljon helpompaa, kun on virkeänä.

Välkkäriohjaajat: Ilona Järvinen, Pihla Äkkinen, Aino Mäkelä, Neea Hintsala, Elias Riekki, Daniel Ristolainen, Inna Uuro, Emilia Vanhatalo ja Fanny Engman.


Kiitokset blogitekstistä ja kuvista Aakulle ja Jessicalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti