torstai 22. syyskuuta 2016

I like to MOVE it, MOVE it

Tänään oli viidesluokkalaisilla MOVE-testit.  Move-järjestelmän tavoitteena on auttaa ensisijaisesti oppilasta ja hänen perhettään ymmärtämään fyysisen toimintakyvyn yhteydet oppilaan terveyteen, päivittäiseen hyvinvointiin, jaksamiseen ja opiskeluun.
Jos et ole kuullut, mikä on Move, niin kannattaa kurkat tämän linkin taakse: 
http://www.edu.fi/move/move-mittaus

Tänään sitten hikoiltiin, venyttiin, loikittiin, juostiin ja ennekaikkea tsempattiin omaa ja toisten suorituksia. Testiosioita oli kuusi ja niiden tulokset on nyt kirjattuna ylös. Oppilaat tekivät testejä keskittyneesti ja tsempaten vaikka aikataulut vähän venyivät. Opettajat  ja ohjaajat olivat valmistautuneet testien tekemiseen. Mukana testeissä olivat Kirsi, Ari, Marita, Mirva ja Kaija. Kirsi-ope oli tehnyt suurimman urakan ja ryhmästä toiseen piti Move-testin "rattaan pyörimässä. 

Tässä vielä muutama kuva päivän testeistä. Tuloksen ilmoitetaan koteihin. Tässä vaiheessa muistuu mieleen mm. Weetin ja Kaapon piip-testit sekä Kirsin tyttöryhmän liikkuvuustestitulokset. 

Viisiloikassa lähdettiin viivan takaa jalat vierekkäin ja loikittiin sitten viisi peräkkäistä loikkaa.
Kirsi tsemppaamassa testin tekijöitä. 

Tässä kuvassa palloa heitettiin seinässä olevaan ruutuun ja otettiin kiinni yhdestä pompusta.
Heittokertoja oli 20. Pojilla etäisyys oli 8m ja tytöillä 7m. 

Ylä- ja alapuolisissa kuvissa suoritetaan piip-testiä. Oppilaat juoksivat 20 m. matkan ja kuulivat piip-äänen. Juoksua sai jatkaa niin pitkään kun ehti aina äänimerkkien välissä juosta viivalta viivalle. Yksi myöhästyminen sallittiin. Hurjimmat tulokset olivat yli 70 kertaa. 


Tässä oppilaat merkitsevät parinsa piip-juoksuja testipaperiin. Tarkkana sai olla!

Samana päivänä ne oppilaat, jotka eivät olleet testeissä, tekivät esitelmiä Euroopan maista. 
Tässä Niilo ja Lauri työntouhussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti