lauantai 1. lokakuuta 2016

Perjantaipäivän tuokiokuvia

Lukuinnon herättäminen ja kannustaminen lukemiseen ovat olleet tänä syksynä erityisesti esiillä monissa luokissa. Terhi Piikkilä on kirjastosta vieraillut luokissa vinkkaamassa ja esittelemässä kirjadiplomi-ideaa..
 Ekaluokkalaisilla kirjojen maailma on erityisen jännittävä. Lukutaidon myötä alkavat kirjojen tarinat avautua aivan kuin itsekseen. Se tuntuu pienestä koululaisesta melkein taikatempulta.
Viime perjantaina 1J- ja 5M-luokat viettivät yhteisen kirjastotunnin. Isot kummit etsivät kummioppilaan kanssa sopivia ja ennenkaikkea sopivan tasoisia kirjoja ja sitten jokainen ekaluokkalainen oppi miten kirjat lainataan automaatilla.
Lopuksi sitten tutustuttiin lainattuun kirjaan. Osa tutki kummin kanssa kuvia, osa luki yksittäisiä sanoja, sitten oli pareja joissa kumpikin luki vuorollaan lauseen. Kukin oman tason mukaisesti.
Tyytyväisinä ja onnellisina pikkukummit palasivat omaan luokkaan. Iso kummi varmisti vielä että kirjastokortti löytää hyvän paikan repun sivutaskusta.
Anne-ope oli ihmeissään kun hän huomasi ammottavan aukon kirjaston hyllyissä, varsinkin Banaani-kirjat ja Risto Räppääjät olivat lohkaiseet aukot kirjarivistöön... melkein samalla tavalla kuin ykkösillä  aukko hammasrivistössä :D  Opinportteja kummatkin!

Perjantaina oli myös lelupäivä. Tottakai lelujen piti päästä myös metsävälkälle.

ja kaverikuvaan.

 
Syksyn riemuja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti