lauantai 8. lokakuuta 2016

Morogoro mielessäin!

Länsimetsän koululla on ystävyyskouluna Bungon koulu Morogossa, Tansaniassa. Muutama koulumme opettaja on saanut mahdollisuuden käydä tutustumassa paikan päällä. Virallinen yhteistyö on tällä hetkellä rahoitusta vailla, mutta aikoinaan solmitut ystävyyssuhteet ovat pysyneet vuodesta toiseen.
Olen itse auttanut tavalla tai toisella vuosien aikana sekä yksittäisiä henkilöitä että koulun oppilaita. Paras tapa on mielestäni viedä apua kädestä käteen. Näin apu menee varmasti kohteeseen. Kuriireina ovat toimineet eri vaasalaiset henkilöt. Nyt on lähdöss delegaatio seurakunnasta ja he ovat lupautuneet auttamaan kirjeen kuljetuksessa.
Miten voit osallistua tähän? Mitä tehdä? Mitä antaa? Tässäpä pari vinkkiä niin Länsimetsän koulun oppilaille, opettajille, huoltajille. Mitään painavaa ja isoa ei ole järkevää lähettää. Kerään kolehdin kasaan ja näillä rahoilla ostetaan Bungon oppilaille lyijykyniä ja riippuen rahamäärästä futispallon. Jos haluat lahjoittaa pientä tavaraa, niin tässä muutama vinkki; tarroja (kimaltavat on todella tykättyjä), erilaisia lätkä- ym. kortteja, pienille lapsille sopivia muovisia koruja. Kerään näistä pienen paketin ja nämä annetaan oppilailla. Pikkuiset Kinder-lelut ovat myös olleet hittejä.  Erittäin onnellisia Bungon koulun oppilaat ovat jos saavat kirjeen englanniksi kirjoitettuna tai postikortin tai piirroksen Suomesta.
Voit jutella asiasta lapsesi kanssa ja miettiä mikä olisi esine jonka voisi antaa tähän ja tuoda sen kouluun Maritalle viimeistään 12.10. eli ensi keskiviikkona. Näin saadaan yllätyspaketti matkaan.

Asante/kiitos jo etukäteen!

Tässä muutama kuva ystävyyskoulustamme:

Tässä torilta mausteparatiistista

Tälläisellä opeporukalla olimme matkassa

Bungon koulun oppilaiden aamunavaus

Bungon koulun "Herkkula"

Rehtorit: Matti ja Roman

Ikuisesti kiitollinen tästä matkasta. 

Eskarilaiset saivat meidän lahjoittamat lyijykynät

Veimme myös muuta opetusmateriaalia

Futapeli; oppilaat vastaan opettajat. Onneksi ei ollut kuuma.
Lahjoitimme futispalloja

Illat ovat pilkkopimeitä joten heijastimet olivat oiva lahjoitus myös

Afrikan luonto ja kulttuuri säilyy ikuisesti sydämessäni


Eli alkuviikosta Maritalle pari euroa/tarroja/heijastimia/pikkuleluja/koruja. 
Pienellä teolla saat isoa aikaan! 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti