torstai 13. lokakuuta 2016

Metsämatikkaa 3M-luokan kanssa

Kertotauluja on harjoiteltu kovasti nyt kolmannen luokan alussa. Päätettiin yhdessä luokan sekä luokanopettajan kanssa lähteä metsään harjoittelemaan kertotauluja jotta ne jäisivät mieleen vielä paremmin.

Heti metsään tullessamme meitä vastassa oli kaksi oravaa, joilla oli hurja leikki käynnissä. Kuvatodistusta emme tästä saaneet oravien kiipeillessä hurjaa vauhtia puusta puuhun, mutta ihmettelemistä riitti. Tämä oli myös hyvä muistutus siitä, ettemme saa häiritä metsän eläimiä liikaa olemalla liikaa äänessä.

Kertotauluhipassa kiinniottajille jaettiin lunttilaput eri kertotauluista. Tänään hipoilla oli juuri opitut 8 ja 6 kertotaulut sekä jo tutummat 4 ja 5 kertotaulut. Sovimme oppilaiden kanssa yhteisesti rajat, jonka sisäpuolella täytyi pysytellä.

Kiinniottajat eli hipat lähtivät lunttilaput kädessään ajamaan toisia oppilaita takaa. Saadessaan oppilaan kiinni, hippa kysyi ensimmäiseltä vastausta laskuun 1x6 , seuraavalta kiinnijääneeltä 2x6 jne. Hipan saatua kiinni kymmenennen oppilaan ja kysyttyään vastausta laskuun 10x6, kiinnijäänyt oppilas sai käteensä lunttilapun ja hänestä tuli vuorostaan hippa.

Jos kiinniotettu vastasi väärin, hän sai jäädä paikoilleen heiluttelemaan käsiään ja huutelemaan kyseistä laskua esim. "8x6!", jolloin toisen oppilaan oli pelastettava kiinnijäänyt kertomalla hänelle oikea vastaus.











Mukavaa oli ja kaikki osallistuivat innolla hippaan. Kiitos 3M!

-laaja-alainen erityisopettaja Saija

2 kommenttia: