maanantai 24. lokakuuta 2016

2P ja 2T energinen viikko


Energiansäästöviikolla 2T ja 2P työskentelivät yhdessä, välillä oltiin kaikki samassa tilassa ja välillä toimittiiin ryhmissä. Hienosti toimi yhteistyö oppilailla ja opet olivat ylpeitä innokkaista oppilaistaan. Viikon aikana tutustuttiin energiaan, energiamuotoihin ja energian säästämiseen draaman, tutkivan oppimisen ja toiminnallisten menetelmien kautta.

Tässä pohdittiin sähkölaitteiden tuomaa muutosta perheiden arkeen draaman keinoin.
 

Jätteiden oikeaoppinen lajittelu oli hyvin hallinnassa. Niin nopeasti katosivat roskapussien sisällöt oikeisiin astioihin. Toinen puoli luokkaa saa kuulla sillä aikaa tarinan Roska-Reimasta ja pohdittiin mitä tapahtuisi jos jätteitä ei lajiteltaisi lainkaan.


Päästiin viikolla tekemään myös ihan oikeaa tieteellistä tutkimusta vedestä ja sen olomuodoista.

Action-ohjaaja oli tehnyt koulun pihaan pyöräilyradan, jossa pisteillä oli energiaan liittyviä hiukan kinkkisiäkin kysymyksiä, joista onneksi selvittiin yhteisvoimin.


Perjantaina koitti viikon viimeinen päivä, jolloin ahtauduimme kaikki 2T-luokkaan. Maisemaluokan pöydälle oli kasattu valtavat röykkiöt erilaista jäte- ja jämämateriaalia niin luokkien kaapeista kun kotien kätköistäkin. Oppilaille annettiin tehtäväksi rakentaa energiansäästörobotti, joka sitten muistuttelee valojen ja television sammuttamisesta myös jatkossa. 


Kaikki lähtivät työn touhuun valtavalla innokkuudella ja löysivät mieleistään materiaalia. Ideat toteutuksesta tulivat oppilailta itseltään. Yhtään virikekuvaa tai mallia emme näyttäneet. Opettajien ja ohjaajien tehtäväksi jäikin lähinnä liiman ja maalien jakaminen. Syysloman ajaksi luokkaan jäi kuivumaan 42 erilaista ja upeaa robottia.










1 kommentti: