tiistai 22. syyskuuta 2015

Piispalan leirikoulu, luokat 6K ja 6R

6R ja 6K olivat Piispalassa leirikoulussa ja tässä tulee oppilaiden kirjoittamia tunnelmia erilaisista aktiviteeteistä. Lisäksi on tarjolla paljon kuvia ja kuvatekstejä. Olkaapa hyvä!

Piispalan ruoka oli todella hyvää, mutta ei silti yhtä hyvää, kuin äidin tekemä ruoka. Lisäksi joka kerta oli jälkiruokaa paitsi aamupalalla. Piispalassa asuimme pari- ja rivitaloissa. Meillä oli neljän, kuuden ja kahdeksan hengen porukoita. Mökeissä olimme kuitenkin vain iltaisin ja yöisin suurimmaksi osaksi. Ennen lähtöä meidän piti siivota kaikki huoneet ja pakkasimme tavarat autoon.



Kirsille oli jopa kahvikermaa.

Kaikilla oli hyvä majoituspaikka.
Leirikoulun aloitus sujui hyvässä hengessä.



Oppilaiden toiveita ja odotuksia leirikoululta.


Marita-ope on menossa mukana.


 Maskeerauksessa syntyi myös eläimiä.


Taitavia kuvioita



Maritan ryhmän maskeerauksien tulos.


Stuntradalla oli kovaa kilpailua poikien kesken.

Stunt-radassa on kaksi osaa köysirata ja esterata. Esterataan kuului esteiden yli- ja alimenoa sekä tasapainoilua. Köysiradassa tarvittiin paljon keskittymistä ja tasapaino taitoa. Niistä jotkut olivat haastavia mutta niidenkin yli oli mahdollista selviytyä. Se oli mukava haasterata. :) 


Heidin ja Ada-Sofian maskeeraukset

Teatterimaskeeraus

Teatterimaskeerauksessa sai itse päättää teatterimeikkinsä tai etsiä inspiraatiota mallikuvista. Maskeerata sai itse tai parin kanssa. Ennen maskeerausta kannatti laittaa kosteusvoidetta maskeerattavan iholle. Värin levittämiseen käytettiin siveltimiä ja tuputtelusieniä. Oli myös tekoverta ja hammasvärejä. Värien poisto iholta oli vaikeaa, vaikka iholle oli levitetty kosteusvoidetta värinpoiston helpottamiseksi. Maskeeraus oli kivaa.  


Vili ja Roope vauhdissa stuntradalla.


Eve on stunttiradalla.


Kiia ja Julianna kävivät myös maskeerauksessa.


Eve auttaa Pinjaa esteen yli.


Villiä menoa.


Jere pujotteli stunttiradalla.


Eveä pisti ampiainen jalkaan ensimmäisenä päivänä.


Tuukka paistaa lättyjä.


Jere syö lättyä.


Lätyn paistoa.


Maritan ja Jonnan selfie.


Tiistaina eli ensimmäisenä leiripäivänä oli saunailta. Kävelimme rantaan saunomaan ja syömään iltapalaa. Ensin saunoimme ja osa kävi pulahtamassa järvessä. Saunomisen jälkeen söimme iltapalaksi lättyjä ja makkaraa, jotka paistoimme itse takassa, sekä joimme mehua. Iltapalan jälkeen menimme takaisin mökeillemme.



Kalastusta järvessä.


Tytti tekee valokuvaa.


Valokuvan tekoa.

                       Valokuvaus
Valokuvauksessa kuvattiin puisilla laatikoilla.
Valokuvaus oli päärakennnuksessa.
Valokuva otettiin ulkona puisella laatikkokameralla. 


Pimiössä kehittämässä valokuvia.


Laskeutumistornin mahtavat maisemat.


Niko ylitti itsensä laskeutumistornissa.


Tomi laskeutuu.


Sanni laskeutumistornissa.


Kiipeilyn iloa.

Piispalassa saimme kokeilla 12 metriä korkeasta tornista laskeutumista. Se oli tosi jännää ja pelottikin. Piti olla valjaat päällä ja kypärä päässä. Pelottavinta oli, kun piti kaatua köysien varassa taaksepäin, mutta kun pääsi vauhtiin ja sai pomppia, niin oli tosi hauskaa. Onneksi kaikki kannustivat!


Draamatyöpajan tunnelmaa.

                                                              Draamatyöpaja        

Draamatyöpaja oli Piispanhatun musiikkiluokassa. Vetäjänä oli Anna-Riitta. 
Lämmittelyleikiksi muodostettiin piirissä eläinhahmoja ja kasviksia.
Leikimme myös Romeo ja Julia-leikkiä, jossa Romeo ja Julia koittivat löytää toistensa luokse, kun toiset yrittivät estää heitä. Yhdessä tehtävässä Anna-Riitta kysyi meiltä kysymyksiä, joihin vastattiin menemällä punaiselle tai vihreälle matolle. Seuraavassa tehtävässä kerrottiin itsestä. Meille jaettiin lappuja joissa luki luonteenpiirteitä ja taitoja. Lappuja sai vaihtaa niitten kanssa, joille ne sopivat. 
Saimme myös valita tunnepalikoista yhden palikan, joka kuvasi sen hetkistä tunnetilaa. 
Muodostimme ryhmät joissa esitimme pantomiimi-esityksiä. Muitten täytyi arvata mitä esityksessä tapahtui. Samoissa ryhmissä keksimme ja esitimme TV-mainoksen, joka liittyi hyvään elämään. 
 Mielestämme draamatyöpajassa oli joitakin kivoja juttuja.  


Itsestään kertomista draamatyöpajassa.


Yhteistyö on kaiken aa ja oo.


Piispalassa ei ruoka lopu kesken.


Eve vesihieronnassa


Uimassa kävimme todella paljon


Hyppytorni oli suosittu


Temppuja hyppytornissa

Vesiseikkailu 
Vesiseikkailussa oli viisi eri pistettä, Ne olivat  vesikoripallo, lautalla altaan ylitys, hyppiminen missä tehtiin ohjeiden mukaisia hyppyjä ja sukellus missä piti sukeltaa renkaita altaan pohjasta. 

1. Vesikoripallossa oli tarkoituksena tehdä kori vastustajan koriin. Yritettiin tehdä hienoja donkki koreja. Se oli hauskaa!

2. Lautalla altaan yli melominen oli hankalaa koska lautta vajosi helposti veden alle.
3. Hyppiminen oli hauskaa ja haastavaa koska piti suorittaa ohjeen mukaisia hyppyjä.!
4. Sukellus oli myös haastavaa koska piti pidätellä henkeä pitkään. Siinä sukellettiin 1-4 metrin syvyyteen. Korviin tuli kova paine, sitä piti tasata!!!
5. Pötköillä tasapainottelu oli tosi hankalaa koska ne kippasivat koko ajan ja tasapaino oli todella hankala löytää.!


Valtteri vauhdissa


Hohtokeilausta alakerrassa. 


Macarenan muuveja


Seinäkiipeilyä sisätiloissa

Seinäkiipeily
Seinäkiipeily oli päärakennuksen liikuntasalissa. Eriväristen ja -muotoisten seinässä kiinni olevien palikoiden avulla kiivettiin ylös seinää ja korkeuden sai päättää itse. Seinä oli 5 metriä korkea. 
Kiipeilyssä käytettiin valjaita, ettei tipahda, vaikka käsi tai jalka lipsahtaisi. Valjaisiin oli liitetty naru, jonka toisessa päässä oli meidän vetäjänämme toimiva Jarkko varmistamassa ettei kukaan varmastikaan tipahda. Samalla sai harjoitella alastuloa. Alastulon tyyliksi sai valita joko seinää vasten kävelyn tai pomppimisen. Kiipeilyseinän lisäksi oli treeniseinä, jota kuljettiin sivuttain. Sen korkeus oli 2-3 metriä. Se oli haastavampi, koska seinässä olevat palikat oli pienempiä kuin korkeassa kiipeilyseinässä. Siinä ei käytetty  valjaita.
Kiipeilyseinästä mielipiteet:
Elina: Se oli aivan huikeaa. Ensimmäisellä kerralla jännitti, mutta kyllä se lopulta oli todella kivaa. Treeniseinää en mennyt montaa kertaa, koska korkea kiipeilyseinä houkutti enemmän.
Olivia: En mennyt sitä, se tuntui liian pelottavalta, mutta treeniseinän menin monta kertaa ja se oli kivaa.


Uimahyppyjä järveen


Kyynerpää, kyynerpää, polvi, polvi..

Musiikkiliikunnassa ensimmäisenä lämmiteltiin. Se oli ihan hupsua. Seuraavaksi olimme jotain laattahyppelyä. Siinä kävelimme ympäri huonetta musiikin soidessa ja kun musiikki pysähtyi, piti äkkiä mennä johonkin tyhjään laattaan. Jos ei ehtinyt mihinkään laattaan, tippui pois. Tanssimme myös Macareenaa. Se oli ehkä hauskinta koko tunnilla.


Ekoaseammunta

Ekoaseammunnassa oli tarkoituksena ampua leikkipyssyllä maalitaulua kukin omalla tyylillä.
Aktiviteetissä oli kahta asetyyliä: kivääri, jonka etuja olivat vakaus ja helppo käyttöisyys, mutta sen miinuksia olivat painavuus. Toinen asetyyli oli pistooli, jonka etuja olivat vähäpainoisuus miinuksia olivat epävakaus.
Suositumpi asetyyli oli kivääri, koska se oli vakaampi ja helppokäyttöisempi.
Ekoase ammunta oli hauska aktiviteetti, mutta aikaa oli  niukasti.


Tomi, Vili ja superhuoltaja Jani ehtivät frisbeegolfaamaankin. 


Karkkihyllyllä vaikeita päätöksiä

Vapaa-ajalla olimme mökeissä. Keskiviikko-iltana sai päättää, että meneekö uimahalliin, keilaamaan vai frisbeegolfaamaan. Iltaisin monet olivat kännykällä ja juttelivat keskenään. Torstaina saatiin taas päättää meneekö uimahalliin, keilaamaan, frisbeegolfaamaan. Vaihtoehtona oli myös disco, mutta sai olla myös mökeissä tai ulkona, jos halusi. Kännykällä sai olla kaksi tuntia iltaisin, klo 19-21, mutta discoiltana sai olla kännykällä 19-21.30. Mielestämme sääntö oli hyvä, mutta kelloa olisi voinut katsoa kännykästä. Discoiltana sai myös ostaa herkkuja. Muina päivinä ei saanut syödä herkkuja. Tämä sääntö oli myös hyvä, koska jos olisi saanut syödä herkkuja joka päivä, niin olisi tullut huono olo.


Kännykkäreput


Diskosta


Discoilta  

Disco alkoi 20:00. Disco pidettiin Piispan kellari pukukopissa. Discossa oli discopallo ja värivalot. Siellä tanssittiin, pidettiin hauskaa ja juteltiin. Osa tutustui myös uusiin ihmisiin!           

Kaikki eivät menneet discoon. Esim. jotkut olivat mökeissä ja pelasivat totuus vai tehtävää ja söivät herkkuja. 



Olympialaiset


 Leiriolympialaiset olivat kupla- eli jalkapallohallissa.Leiriolympialaisissa lajeja olivat palapeli, suonylitys, solmupeli, pallonheitto, norsupallo, puupalikan heitto, tukkihumala sekä selkään piirtäminen. Ryhmät jaettiin olympialaisten alussa, siten että annettiin paperi ja siellä oli eläimen nimi ja piti äänellä sen eläimen mukaan silmät suljettuina. Olympialaiset voitti pöllöt. Olympialaisten lajit olivat haastavia, jos ei osannut toimia ryhmässä. Vaikeimmat lajit olivat suonylitys sekä solmupeli.


Palapeli osoittautui vaikeaksi


Numeroita järjestyksessä


Tykkihumala


Suon ylitys


Norsupallo


Epäkeskopallon heittoa


Kalastushippa


Ryhmäkuva, paitsi 3 nälkäisintä oli jo ehtinyt syömään





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti