perjantai 1. toukokuuta 2015

Nyt on tieteellisesti todistettu että fysiikkaa voi oppia tanssimalla!

FyKe-tanssi yhdisti tanssin iloa ja luonnontieteen ihmeellisyyksiä

Huhtikuussa Länsimetsän koululla toteutettiin pienimuotoinen tanssiprojekti. Tanssia maustettiin ujuttamalla mukaan aina hieman fysiikan ja kemian käsitteistöä. Projektin aikana ehdittiin yhdessä keskustella mm. vedestä ja sen ominaisuuksista, suolaisen ja makean veden varoista, ilmasta ja sen koostumuksesta, kitkasta ja painovoimasta, atomeista sekä pH:sta.

Tanssi oli tyyliltään lähinnä hip hopia, mutta mukana oli myös elementtejä esim. showtanssista. Musiikkeina käytin sekä uutta että vanhempaa tuotantoa Beyoncé:sta Black Eyed Peas:iin. Olen aina rakastanut tanssimista ja musiikkia, mutta olen tavoitteellisemmin tanssinut vasta vähän yli vuoden päivät. Syksyllä ja talvella tanssitunteja saattoi helposti kertyä 15 tuntia viikossa! Monenlaista tanssia on tullut kokeiltua housesta nykytanssiin ja hiphopista bollywoodiin. Ehdoton lempparini tällä hetkellä tanssilajeista on Dancehall.

Tämä FyKe-tanssiporukka oli ihan ensimmäinen porukka, jolle olen opettanut tanssia. Aluksi vähäsen ehkä jännittikin! Monelaisia kysymyksiä pyöri mielessä. Mitä, jos en osaakaan opettaa tanssia? Mitä jos koreografiat ovatkin lasten mielestä ihan tylsiä?
Kaikki huolenaiheeni olivat kuitenkin turhia. Projekti meni mielestäni kokonaisuudessaan mainiosti, lapset olivat kerrassaan ainutlaatuisia tyyppejä! Treeneissä oli mahtava tekemisen meininki ja ihailtavan pitkäjänteisesti oppilaat jaksoivat treenata samoja koreografioita uudestaan ja uudestaan. Oppilaiden antama palaute oli rohkaisevaa ja palkitsevaa! Ehkä voisin kokeilla tehdä lisää samanlaisia projekteja? Oppilaat esittivät myös yhden koreografioista koulukavereilleen. Täydet pointsit heille siitä, olisinpa saanut olla näkemässä! Esiintyminen vaatii aina suuresti rohkeutta, mutta toisaalta kasvattaa hurjasti itseluottamusta ja osaltaan palkitsee kovasta harjoittelusta.

Lämpimät kiitokset Marita-opelle siitä, että sain tulla tekemään tätä projektia ja ennen kaikkea mukana olleille oppilaille! Säilyttäkää tuollainen asenne, olette mahtavia tyyppejä. Tanssikaa ja ihmetelkää luonnossa näkemiänne ilmiöitä, kyseenalaistakaa, kyselkää ja ottakaa selvää! Tanssituokio päivässä pitää lääkärin loitolla J. Oikein iloista kevättä ja kesää kaikille Länkkärin oppilaille ja opeille!


Suvi Niemiaho

Kirjoittaja on kemian ja fysiikan aineenopettajaksi opiskeleva radiokemisti, jonka suurin intohimon kohde on yllättäen tanssiminen.

Tässä kuvia tanssitreeneistä:






3 kommenttia:

  1. Fyketanssissa oli ihan mahtavaa ! Fykeäkin opin:)

    VastaaPoista
  2. Kiitti kommentista. Olitte kyllä huippuporukka ja noin vain sitä oppii asioita vähän niin kuin vahingossa kun on niin kivaa!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista