sunnuntai 17. toukokuuta 2015

1.T ja 1.M luokkaretkellä perjantaina 15.5. Aava Kertun kotitilalla Raippaluodossa!

Perjantaiaamuna ei auttanut vaikka kuinka yritti tähyillä taivaalta aurinkoa...vettä tuli lähes kaatamalla! :-( Mutta kun on kyseessä reippaat ekaluokkalaiset opettajineen ja ohjaajineen, niin tuopa ei menoa haitannut! Oikeanlainen varustus päälle ja bussiin ja kohti Raippaluodon Södra Vallgrundia!



Vähänhän tuo varustus kyllä näyttää siltä, että olisimme menossa talviretkelle... Mutta tänä vuonna Suomessa toukokuulla näin!
Perillä Södra Vallgrundissa meitä oli vastassa tilan omistaja Anna sekä itse Aava Kerttu! Anna kertoi tilan toiminnasta ja säännöistä ja sen jälkeen koko yli 30 oppilaan lauma hajaantui pitkin tilaa! Aava Kertun kotilalta löytyi monta ihmeellistä asiaa, joita niin pienet kuin suuretkin vieraat saivat ihmetellä!


Tässä tilan kanalauma kukkoineen! EU-säädösten myötä kanat pääsevät ulos vasta 1.6., koska ovat "vapaita kanoja" eli tepastelevat sitten kesällä pihapiirissä ihan vapaina ja tulevat sitten yöksi kiltisti sisälle nukkumaan. Kana on kuulemma erittäin reviiritietoinen ja näin ollen eivät lähde pihapiristä mihinkään!

Tilan ehdottomat vetonaulat olivat villasiat Tyyne ja Lyyli! Keli oli niin kehno, että nämäkin hemmot olivat mielummin sisätiloissa, mutta kun tilan isäntä hieman huuteli:" Lyyliiii, ruokaaaa!" ....niin johan tulivat vikkelästi ulos meidän iloksi! Tässä kuvassa poseeraa Lyyli.



....ja tässä tomerana Tyyne! Olivat kyllä niin helluusia!



Tilalta löytyi myös lehmiä, jotka olivat monet tiineenä...onhan tilan emäntä Anna keinosiementäjä! Tässä Kielo-lehmä, joka kaipaa kuulemma valtavasti hellyyttä ja isäntä-Kimmo Kieloa koko ajan sitten silitteli ja harjasi ja Kielo nautti ja katseli meitä vieraita kauniilla lehmän silmillään!


Tämä veijari on nimeltään Kalle-Vanilja...tilan ankka, joka saa myös kulkea ihan vapaana! Oikein rauhallinen kaveri, joka meistä ei juuri piitannut!


Vaikka sadepilvet näyttivät mahtinsa, ei se hevosajelua haitannut. Jono kärrykyytiin oli pitkä, mutta kaikki halukkaat saivat nauttia ajelusta hevoskärryillä!


Ja ainahan retkien paras hetki on, kun saa syödä eväät! Niin perjantainakin...sateesta huolimatta tilan isäntäväki oli laittanut meille grillin kuumaksi ja makkaroita grillattiin nälkäisten lasten ja aikuistenkin nautittavaksi!




Vanhaan talliin oli tehty upeat tilat retkeläisille...saatiin sentään nauttia eväistä ja grillimakkarasta kuivassa! Nam, kun oli hyvää!


Tämä rouva taisi olla tilan kovaäänisin tapaus? Eeva-hanhi oli niin mahdottoman huolissaan koko retkemme ajan munistaan, joita hautoi...meteli oli valtava, kun joku lähestyi Eevaa! ;-) Onneksi emme olleet paikalla pidempään, niin Eevakin pääsi taas rauhassa haudontapuuhiin!

Lisäksi tilalla oli vuohia, lampaita, Valma-koira, kissoja, poni, minipossu-Terho ja vaikka mitä! Päivä oli antoisa ja ikimuistoinen jälleen kerran! Massut täynnä ja savulta tuoksuvina palasimme jälleen kaupunkiin ja Länsimetsään ja viikonlopun viettoon! Hyvä retki, hyvä päivä ja iloinen mieli jäi kaikille!

1 kommentti:

  1. Olipa teillä ihana retki. Kiitokset Marjo tunnelmista ja kuvista. Kotoväkikin pääsee näkemään eläimiä kuvissa koska taatusti näistä elukoista on kotona puhuttu.

    VastaaPoista