tiistai 14. helmikuuta 2017

Ravintoa lukutoukille: uusia kirjoja!

Meidän koulun oma kirjasto on ahkerassa käytössä ja hyllyistä löytyy paljon mukavaa luettavaa. Uusia kirjoja ei ole kuitenkaan hetkeen pystytty hankkimaan, mutta nyt saimme apua koulun vanhempain yhdistykseltä. Yhdistys lahjoitti kirjoja oppilaiden lainattavaksi!
Tällä kertaa hankintalistalla oli uutuuksia, monien kirjasarjojen jatko-osia ja myös ihan uusia tuttavuuksia, joita kaupunginkirjaston kirjavinkkaaja Terhi Piikkilä oli oppilaille esitellyt.

Tässä uudet kirjat:


Pyysin oppilaita kahdelta eri luokalta katsastamaan kirjat ja katsomaan löytyykö sieltä jotain mieluista luettavaa.

Jemina ja Karla valitsivat uusimman Harry Potterin. Perusteluina: se on paras! Tytöt ovat lukeneet aiemmat Potterit, jopa kahteen kertaan! Molemmat tytöt ovat ahkeria lukijoita ja kertoivat lukevansa 2-3 paksua kirjaa/kuukausi.
Sasu ja Benjamin nappasivat Neropatin päiväkirjan, paluu kivikaudelle. Molemmat tykkäävät Neropatti-sarjasta, koska päähenkilö keksii kaikkea hassua. Benjamin on lukenut kaikki aiemmat koulun kirjastosta löytyvät, mutta Sasun harmiksi Neropatit ovat niin usein lainassa, että ei ole vielä saanut kaikkia lainatuksi.
Maijan ja Inan suosikki oli Jesse aavekoira.  Sarja oli tuttu molemmille tytöille, koska tykkäävät koirista. Molemmat tytöt lukevat mielellään.

Saara valitsi Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa, koska on lukenut sarjaa ja halusi lukea uusimman osan. Saara kertoi, että hakee lukemista koulun kirjastosta, kirjastoautosta ja kotoa löytyy myös kirjoja.
Juuso ja Saku valitsivat Pate-kirjat. Toisella on jalkapallokirja ja toisella on aikakirja. Poikien mielestä kirjat näyttivät kiinnostavilta ja Juuso muisti, että kirjavinkkaaja oli suositellut tätä sarjaa. 

Tiia on lukenut aiemmin Kahjo koulu -sarjaa ja uusin kirja Kajahtanut kirjailija näytti Tiiasta sopivan hassulta ja kivalta. Emilia valitsi kirjan nimeltä Polkupyörän arvoitus. Lasse Maijan etsivätoimisto on tuttu sarja ja Emilia kertoi, että tällaisen kirjan voi jopa lukea yhdeltä istumalta. Tietenkin, jos vain on aikaa! Emilialla on kotona luettavaa, koska on saanut kirjoja lahjaksi. Koulun kirjastostakin löytyy luettavaa, vaikka jotkut kirjat ovat vähän kuluneita. Mutta onneksi tekstit kirjoissa ovat luettavissa, jatkaa positiivisesti ajatteleva Emilia.

Janette ja Enni kertoivat lukevansa paljon, melkein joka päivä tulee luettua kirjaa. Ennin mielestä illalla ennen nukkumaanmenoa on kiva lukea jotain. Uusista kirjoista Janette valitsi Kahjo koulu: hurjaa nörtteilyä ja Enniä kiinnosti Palokunnan arvoitus. Tytöt valitsivat kirjat hienon ja kiinnostavan kannen perusteella ja toki sarjojen aikaisemmat osat olivat heille tuttuja.

Kiitos innokkaille lukutoukille haastattelusta!

Iso kiitos koulun vanhempain yhdistykselle uusista kirjoista!

Lukuterveisin, kirjastotäti-Anne 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti