keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Koulumummi ja -vaari esittäytyvät

Leena- mummi ja Antti-vaari ovat aarteita koulullemme. He ovat jo 12 vuoden ajan toimineet kouluisovanhempina meillä. Alkuinnostus lähti työväenopiston esittelystä, jossa Matti-rehtori kysyi halukkuutta tähän toimintaan. Kouluisovanhemmuustoiminta on aktiivista ruotsinkielisissä koulusissa mutta me nappasimme hyvän idean meillekin.
Tässä hieman Leenan ja Antin mietteitä...

Leena-mummi jäi eläkkeelle ja ajatteli ettei suostu jäämään kotiin ihmettelemään. Hän kuuli mahdollisuudesta ryhtyä koulumummiksi ja on tyytyväinen että lähti toimintaan mukaan. Leena pitää Länsimetsän koulusta ja koulun ilmapiiristä, rehtorista, opettajista ja tietenkin oppilaista. Leena-mummi rakastaa lukea satuja pienille oppilaille ja lapset lukevat mielellään lukuläksynsä yksi kerrallaan Leenalle. Leena on sydämmellinen ihminen ja haluaa antaa myös tukea ja lohduttaa oppilaita jos joku asia harmittaa. Leena- mummi haluaa vielä kehua kouluruokaa. Se on maistuvaa!

Antti-vaari keskittyy 4-6-luokkalaisiin ja antaa monipuolista tukea historian, matematiikan, biologian, maantieteen opiskelussa. Antti kertoo tarinoita ja ammentaa omasta elämän kokemuksestaan tietoutta nuorille. Kertotaulukisa on Antti-vaarin "heiniä". Antti pitää myös läksykerhoa ja tehomatikkaa ja on isona apuna retkillä.

Vuosien myötä kouluisovanhempien kanssa tehtävä yhteistyö on muovaantunut antoisaksi. Siitä hyötyvät oppilaat, opettajat ja isovanhemmat. Myös oppilaiden vanhemmilta on tullut paljon positiivista palautetta Antille ja Leenalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti