perjantai 8. maaliskuuta 2019

"En malta odottaa että pääsen kertomaan kotona mitä kaikkea tänään olen oppinut ja kokenut!"


Tänään tuli taas todistettua että kyllä retket on vaan niin parhaita oppimistilanteita. Olimme tänään 2M ja 2R retkellä Palosaarella. Kohteita oli kaksi. 

Palosaaren kirjasto

Tässä ensin pari kuvaa kun olimme kirjastossa. Osa lainasi ja palautti kirjoja, teimme kirjastobingon ja tutustumme Palosaaren kirjastoon. Noin puolet oppilaista oli käynyt perheen kanssa siellä. Kiitokset Marialle kivasta opastuksesta.

Alemmassa kuvassa tytöt heppalehtien lumoissa. 

Kirkkoseikkailu Palosaaren kirkossa

Uuden opetussuunnitelman myötä on päivitetty myös seurakunnan ja koulujen välinen yhteistyö. Aamunavauksien ja koulukirkkojen lisäksi seurakunta tarjoaa joka luokka-asteelle toimintaa allaolevan taulukon mukaisesti. Itselläni on tänä  vuonna 2-luokkalaisten joten  meille oli tarjolla jännittävän kuuloinen kirkkoseikkailu. Vaikka nimi oli lupaava niin odotukset reissulta kyllä ylittyivät: niin huippuantoisa reissu! 
Jokainen opettaja päättää tietysti tunteeko tarpeelliseksi hyödyntää seurakunnan tarjoamaa yhteistyöehdotusta, mutta itse kyllä isken kiinni kuin sika limppuun! Nämä on niin huolella mietittyjä ja mielekkäitä juttuja johon ope saa "mennä valmiille". Osassa mennään paikanpäälle ja osassa seurakunnan työntekijä tulee koululle. Aloite tulee tulla luokanopettajalta ja även på svenska hoituu.
 Tässä on kuvia kirkkoseikkalusta. Seurakunnalta oli paikanpäällä 5 työntekijää ja oppilaat kulkivat eri pisteiltä pienissä ryhmissä.
Kuulimme kirkon rakentamisesta. Alla tutustutaan kastemaljaan. 

Täällä Kristina ja lapset ovat sakastissa. 

 Morsiushuoneessa oli paljon mielenkiintoista. 
 Outi-papin kanssa ihailtiin lasimaalauksia. 
 Ehtoollinen tuli tutummaksi. 
 Lopuksi tutustuimme urkuihin. Halukkaat saivat kokeilla soittamista ja se olikin jännää. 
 Lopuksi kaiken kruunasi todella jännittävä salareitti,
 jossa piti mennä todella kyyryssä ja varovaisesti eteenpäin. 
 Jokainen oppilas sai käynnistä kunniakirjan ja 
saimme koululle  myös tietokirjan Palosaaren kirkon historiasta. 
Bussissa kun palasimme kouluun kuulin kun yksi tyttö sanoi, että ei melkein malta odottaa että pääsee kertomaan mitä kaikkea on tänään kokenut ja oppinut tällä retkellä.

Suuret kiitokset sekä kirjaston väelle että seurakunnan tiimille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti