tiistai 12. maaliskuuta 2019

Retki Kynsiluotoon

2M- ja 2R-luokat tekivät retken Kynsiluotoon. Tällä kertaa oppilaat saivat valita kolmesta toiminnosta itselle mieluisimman.

Eläinsalapoliisit tutkivat Marjo-open ja Simo-papan johdolla mitä kaikkia elämiä oli kulkenut luonnossa. He näkivät jäniksen, oravan ja metsämyyrän jälkiä lumessa ja tikan hakkaamia puita. Välillä tämä ryhmä teki tavalllisten ihmisten jälkien lisäksi lumienkeleitä.

Seuraava ryhmä lähti tutustumaan itse saareen ja tekivät luontoretken Anne-äidin ja Kaija-ohjaajan johdolla. He näkivät puu  jonka tikka oli naputellut täyteen koloja, myrskyn kaatamia isoja vanhoja kuusia, kääpiä vanhoissa koivuissa. Naavaa ja luppoa näkyi myös paljon. 

Kolmas ryhmä narrasi kaloja pilkkimällä Maritan, Antti-vaarin ja Pekka-paapan johdolla. Kun kairalla saatiin reiät aikaiseksi alkoi itse jännääminen. Saaliiksi tuli kokonaista viisi kalaa; 4 kiiskeä ja yksi ahven. Lisäsaaliina oli myös yksi hanska :D 


Sää suosi, aurinko paistoi täydeltä terältä. Reissu oli antoisa ja ennen paluumatkaa toki syötiin eväät ja apujoukot olivat virittäneet nuotionkin grillipaikalle. Kyllä saamme olla onnellisia kun lähiluonto on näin lyhyen kävelymatkan päässä. Erityiskiitos Pekalle, Annelle, Simolle ja Antille. Ilman lisäapuja ei tälläistä seikkailua oikein pystyisi järjestämään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti