torstai 23. elokuuta 2018

Valppain mielin muista sä aina vaaroja liikenteen!

Kukapa meistä aikuisista muistaisi, että alakoulussa laulettiin tuota perinteistä liikennelaulua ja sama liikenne -teema on ollut 2R-luokassa tällä viikolla. Teemaan on liitetty tekemistä vähän, joka oppiaineessa!


Kuviksessa askertelimme iloisen näköiset polkupyörät.

Ymlissä liikennemerkit ja -säännöt oli hyvä kerrata. 

Tänään kokoonnuimme hiekkakentälle pyörien kanssa ja
leikimme monenlaisia leikkejä joissa pyörälläajotaidot karttuivat. 

Tämän leikin nimi on Hi and good bye! Saimme samalla mukaan myös enkun tunnilla opitut sanat. Tässä säännöt: oppilaat lähtivät  vähitellen pyöräilemään kentällä ja tarkoitus oli ajaa pareittain jonkun oppilaan perässä. Kun kahden oppilaan pyöräjonoon tuli "kolmas pyörä" takimmainen sanoi ensimmäiselle Hi and good bye! Ekan piti lähteä etsimään uutta porukkaa. Tämä leikki oli oppilaiden suosikki. Samassa tuli treenattua turvaväliä, toisia pyöräilijöitä, enkkua ja vaikka mitä. 

Tässä kuvassa leikimme peiliä. Se säännöt menee näin. Opettaja seisoo kentän toisessa päässä ja kun hän sanoo Go, saa lähteä pyöräilemään opettajan suuntaan. Sitten ope viheltää pilliin ja sanoo stop. Silloin pitää pysähtyä heti ja jäädä kuin suolapatsas seisomaan pyörän viereen. Kun ope on hetken odottanut stop-komennon jälkeen, hän pyörähtää ympäri. Se joka vielä liikkuu, siirtyy edelliselle lähtöpaikalle. Näin jatketaan kunnes oppilaat ovat ylittäneet maaliviivan open kohdalta. 

Ylläolevissa kuvissa olemme leikkineet maneesi-leikkiä. Oppilaat tekevät ison piirin pyörien kanssa opettajan ollessa piirin keskellä. Ope kertoo erilaisia tehtäviä pyöräilijöille kuin kouluratsastuksessa; pyöräilimme ympyrää, ihan hitaasti, paikallaan kiersimme pyörän ympäri, nostimme paikallaan etupyörää, hirnuimme ym. ym. 

Musiikissa lauloimme monia liikennelauluja. Oppilaiden suosikki taisi olla autorämärokki. Teimme myös liikenteestä äänipartituuurin ja nauhoitin ne. Tälläisiltä ne kuulostivat. 

Nyt on liikenne-aihetta käsitelty monipuolisesti ja eri aineiden palapelit muodostavat kivan kokonaisuuden tästä teemasta.

Turvallista matkaa niin isoille kuin pienille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti