tiistai 7. elokuuta 2018

Tervetuloa aloittamaan uutta kouluvuotta!

Kylläpä olemme saaneet nauttia tänä kesänä auringosta ja lämmöstä. Oikein pitää kalenteriin tarkasti katsoa että uskoo koulujen alun olevan jo käsillä. Opettajat aloittavat jo viikolla 32 omia valmisteluitaan ja oppilaat aloittavat kouluvuoden 13.8. maanantaina. Uudet oppilaat tulevat yhdeksäksi ja muut klo 10.

Tässä pari perusohjetta siihen, että koulunaloitus tuntuu mukavalta.
- koulumatkan harjoittelu: kannattaa käydä aikuisen kanssa yhdessä koulumatka pyörällä tai kävellen läpi, niin samalla palautuu mieleen turvallinen reitti. Länsimetsän koulu on liikkuva koulu, joten kannustamme perheitä valitsemaan lapselle pyörän tai jalat kulkuvälineeksi. Muistutus kaikille autoilijoille; otetaan huomioon pienet koululaiset liikenteessä!

Koulun lähellä olevat vaaranpaikat:

  • Gerbyn Rantatien ylitys: suojatien kohdasta tarkasti katse vasempaan ja oikeaan ja vielä vasempaan ja sitten tien ylitys kävellen tai pyörällä. Autoilijat: muistakaa antaa tietä ylittäjille.
  • Parkkitasku: tässä käy kova kuhina aamuisin ja iltapäivisin ja on selvästi koulun vaarallisin paikka. Helpoin apu tähän on kuljettamatta lasta autolla :D Aina se ei ole tietenkään mahdollista ja silloin tulee olla sekä autoilijat että lapset erityisen tarkkana joka suuntaan. Kun parkkitaskuun tulee esim. uimahallibussi, silloin siihen ei mahdu muita autoja ja oppilasryhmät pääsevät turvallisesti bussista pois ja sisään.
  • Rantalahdentien puolella on tien päässä hyvä kääntöpaikka autolle. Itse tulen samasta suunnasta pyörällä ja huomaan että joskus joku huoltaja ajaa hiekkatien koulun nurkalle asti. Tämä on sallittu vain autopaikan vuokraajille. Kääntöpaikalta ehtii kyllä samassa ajassa kävellä koululle eikä silloin joudu puikkelehtimaan koululaisten välissä autolla.   

- päivärytmi on saattanut venähtää kesän aikana. Nyt kannattaa lempeästi herätä ajoissa aamulla ja mennä illalla myös ajoissa nukkumaan. Näin kahdeksan aamut ei tunnu niin ankeilta.
- reppu ja koulutarvikkeet on hyvä tarkistaa. Parilla uudella kynällä ja kumilla saa mukavasti intoa koulun alkuun. Muistattehan laittaa todistuskansiot nimikirjoituksen kera reppuun. Jos kotona lojuu käyttökelpoisia mutta tarpeettomia reppuja, niitä voi lahjoittaa vähävaraisille esim. Taiteiden yönä. Lisätietoa löytyy Internetistä tai Marita-opettajalta.
- Aamu- ja välipalaideat kannattaa nyt palauttaa mieliin ja vaikka päivittää. Hyvällä ruokarytmillä tulee hyvä rytmi koululaisen arkeen.
- Jos lapsi on viettänyt enemmän aikaa perheen kanssa kesällä, niin voisi olla kiva kutsua joku luokkakaveri leikkimään loman loppupäivänä. Näin saa myös mukavan alun ja turvallisen tunteen koulun alkuun.
- Viimeinen mutta tärkein vinkki: kannattaa kotona muistuttaa että Länsimetsän koulussa ei kiustata! Otamme toiset huomioon ja olemme ystävällisiä. Jos joku asia harmittaa, siitä kannattaa sanoa koulussa tai kotona. Ja jos huomaa että jotain kiusataan tai on paha mieli, ei kannata vain mennä ohi vaan kertoa asiasta. Yhdessä teemme tästäkin kouluvuodesta antoisan ja mukavan.

Tervetuloa Länkkäriin!

Kylläpä on vielä luokassa autiota mutta ensi viikolla sitten alkaa tositoimet! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti