tiistai 15. joulukuuta 2015

Piparin tuoksua, tonttujen juoksua....

On alkanut tuntua siltä, että joulua ei tule jollei oppilaiden kanssa käy sitä leipomassa Villa Gerbyssä. Näin on tämä Marjo-ope tehnyt vuodesta 2007 lähtien ja taas tänään oli aika leipoa pipareita ja torttuja oppilaiden kanssa. Päivä on aina touhua ja iloa ja piparin tuoksua täynnä, joten kuvat paljolti puhukoot puolestaan!




Torttuja ja pipareita valmistui vinhaan tahtiin. Välillä aina ohjeistusta ohjaaja-Kaijalta  tai Marjo-opelta, mutta aikas näppäriä nämä tokaluokkalaiset jo ovat ja muistivat jo kovasti ekalta luokalta, että kuinka torttuja tehdään. Tuli sekä tähti- että kukkatorttuja. Enkelitortun tekeminen oli päässyt unohtumaan niin oppilailta kuin opeltakin!




Sen verran tylsä ope kuitenkin oli, että laittoi oppilaat välillä laskemaan matikkaa ja tekemään jouluristikoita! Mutta onneksi työskentelypaikat sai valita itse!




Paula-emäntä oli hoitanut taas luokalle ruuat mukaan ja johan pyttipannu maistui paljon paremmalle kuin koulussa konsanaan.



Kun meno äityi aivan vallattomaksi, laittoi ope koko sakin ulos tuulettumaan....no, tuohan teki vain hyvää...leikkiä vähän hippaa ja juosta ympäri markkia! Ainut joka paleli, oli ope!






Sitten saapuivat jälleen vanhemmat ja isovanhempiakin ja pienet sisarukset torttukaffille! Meillä oli siis väkeä mukana vauvasta vaariin ja vauvoille olisi riittänyt sylittelijöitä vaikka kuinka. Pikkuisen kahta neiti-vauvaa välillä herkistytti tämä 2.M-luokan vauhdikas meno!


Ja mitenkäs tämän lopun nyt sanoisi fiksusti...kaiken takanahan on aina nainen tai kaksi... tällä kertaa kaksi iloista tonttumuoria!

1 kommentti:

  1. Teillä oli kuvista päätellenkin taas varmasti kiva ja erilainen koulupäivä!! Kiitokset Marjo- ja Kaija-tontuille!!

    VastaaPoista