maanantai 5. lokakuuta 2015

Yritä edes :D

Mikä?

Yrityskylä on kansainvälisesti palkittu suomalainen koulutusinnovaatio, jonka tarina alkaa vuodesta 2009. Yrityskylä on peruskoulun kuudensille luokille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus. Yrityskylä-oppimisympäristö on pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan sekä toimii kuluttajana ja kansalaisena osana yhteiskuntaa.



Ketkä?
Tänään Länsimetsän koulun 6lk. saivat viettää päivän yrityskylässä Suvilahdessa. Samaan aikaan mukana menossa oli myös Hietalahdesta 3 luokkaa.

Miksi?
Yrityskylän tarkoituksena on antaa oppiaille mahdollisuuden kokeilla työntekoa leikkimielisessä yrityskylässä. Ennen varsinaista päivää olemme opetelleet 10 tunnin ajan aiheeseen liityviä asioita verotuksesta, yritysmuotoihin sekä mainonnasta työpaikkahakuun.



Video yrityskylän esittelyyn



Kokemuksia:

Oppilas: Mahtava päivä. Opin myymään, käyttämään kassakonetta, maksamaan laskuja, toimimaan asiakaspalvelussa, käyttämään pankkikorttia, huolehtimaan omasta firmasta...
Ope: Mikäs sen osuvampi päivä viettää Maailman opettajien päivää, kun yrityskylässä. Hienosti järjestetty ja toiminnallinen kokonaisuus. Etukäteen koulussa parersimme yrityskylämateriaalin parissa ja välillä tuntui että miten ehditään kaikki asiat käydä läpi ennen yrityskyläpäivää. Hyvin oppilaat suoriutuivat ja tuli ihania onnistumisen kokemuksia ja sitä yrittäjyyttä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti