maanantai 26. lokakuuta 2015

Terveisiä 1790-vuodelta


Olimme tänään aikamatkaretkellä ja päivästä kirjoittivat blogiin Tomi, Miska, Niko, Vili, Tuukka ja Basse.



Olimme luokkamme kanssa aika matkalla 1700-luvulla. Meillä oli eri nimet ja eri vaatteet. Pojilla oli liivit ja tytöillä oli essu. Siellä oli viisi eri pistettä. Se järjestettiin Falanderin talossa. Siellä oli kivaa. Kivoin piste oli laivan lastaus.

Maistelupiste:
Maistelimme myös erilaisia ruoka-aineita ja mausteita, jotka olivat 1790-luvulla erikoisi ja eksoottisia Suomelle. Jotkut olivat helposti tunnistettavia, mutta jotkut vaikeita.
Se oli mielestäni jännittävää maistella 1790-luvun harvinaisia ja outoja ruokia.
Ihmeelliseltä tuntui että peruna oli niin outo ja uusi suomalaisille, joka nykyään on joka päiväinen ruoka.


Laivanlastaus:
Yksi aktiviteeteistä oli laivanlastaus. Aktiviteetissä oli ideana lastata puinen laiva erilaisilla esineillä. Oli puupölkkyjä lautoja ja metallineliöitä. Minun mielestäni tämä aktiviteetti oli hauskin, koska koko ajan oli pieni jännitys ilmassa,  koska ei tiennyt milloin laiva katuu seuraavaksi.



Kartan tutkinta:
Kartan tutkinnassa tutkimme merikarttoja, joissa oli eri alueita esim. sellainen kartta oli jossa oli ruotsia, suomea ja norjaa. Yhdessä kartassa oli Vaasan aluetta ja paljon muita karttoja. Lopuksi piti rakentaa pooki rakennuspalikoista.


Merimiespiste:
Me lauloimme merimieslauluja ja kävelimme narulla ja tanssimme. Se oli ihan kivaa. Merimiesten tuli osata tasapainotella ja laulaa, eikä saanut tulla merisairaaksi.



Solmujen tekeminen:
Viimeinen aktiviteetti oli solmujen tekeminen. Itse en siinä ollut hirveän hyvä. Yksi solmu oli nimeltään Merimiessolmu. Se oli hyvin vaikeaa. Lopuksi saimme katsoa paperilta ohjeita ja tehdä sieltä erilaisia solmuja.


Kiitokset BARK:lle järjestämisestä ja pojille blogitekstistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti