tiistai 1. syyskuuta 2020

Kirjavinkkausta Teamsin kautta!

Kyllä me keinot keksitään!
Koululla on nyt vierailukielto mutta kirjavinkkaus saatiin hoitumaan huipusti etänä. Suunnittelimme tekniset puolet Terhi Piikkilän kanssa ja testailimme mikä kuuluu ja näkyy parhaiten. Koulussa ei ole mikrofoneja eikä pöytäkoneissa kameraa joten teimme näin:
Terhi teki Teamsiin kokouskutsun opelle ja minä liityin siihen sekä pöytäkoneella että tabletilla. Sitten pöytäkoneen näyttö suureksi tykin kautta älytaululle ja äänet pois. Sitten läppäristä äänet päälle ja sen kameralla välillä kuvaa oppilaista. Sitten kun linjat oli auki niin aloitimme. Terhi tykitti Powerpontilla materiaalia jossa oli kirjan kansia ja muuta jännittävää tietoa. Tärkein anti oli tietenkin Terhin eloisa innostus kirjoista. 


Lulun kuva on otettu Vaasan kaupunginkirjaston verkkosivulta



Välillä Terhi kysyi oppilailta asiota ja mielipiteitä ja minä kääsin läppärin kameraa niin että hän näki viittaamiset.Vuorovaikutus siis onnistui. Terhin kasvot näkyivät Teamsin alanurkassa. 

Jokaiselle luokka-asteelle on räätälöity oma diplomikirjapaketti tehtävineen. Tänä vuonna nelosilla on tavoitteena lukea 6 kirjaa. Listassa on mm. 
Dahlin Matilda
Lasse-kirja
Geoetsivät
Narnia-kirja
Vinkkaus oli ajoitettu niin sopivasti että tunnin jälkeen oppilaat kirmasivat Antti-vaarin kanssa kirjastobussiin ja nyt on repuissa vinkkauskirjoja. Aivan mahtavaa!

Tietenkin aito live-tilanne on aina vielä vakuuttavampi mutta ei kyllä ole moitteen sanaa tässäkään versiossa. Kirjavinkkaajan hauis ei ehkä kehity ihan niin paljon kuin normaalissa versiossa kun ei tarvitse kantaa kirjakasseja :D


Kirjadiplomeilla kannustetaan oppilaita lukemaan kirjoja ja
kaikkihan tietää että sehän on kuin laittaisi rahaa pankkiin!
Omassa luokassa pidetään diplomijuhlat aina jos jokainen luokan oppilas suorittaa diplomin!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti