keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Länkkäri-maraton 2020

Länkkäri-maraton 2020

Koulun maraton on ollut niin monena vuonna supersuosittu kevään liikuntajuttu, joten eipä anneta minkään pöpön lannistaa meitä tässäkään asiassa.
Liikkuminen etäkouluaikana on entistä tärkeämpää. Nyt tietenkin jokainen liikkuu oman kuntonsa, sopivalla etäisyydellä toisista ja yleisten ohjeiden mukaisesti. Ei siis keräännytä lapsiporukalla mihinkään vaan yleisten ohjeiden mukaisesti. Alustava suunnitelma on tällainen:
Kuten muinakin vuosina maraton on vapaaehtoinen ja sen tavoitteena on lisätä lasten liikkumista niin koulupäivän aikana, että vapaa-ajalla. Kuukauden aikana on tavoitteena kerätä omin voimin liikkumalla (ei pyörällä) marathonin pituinen matka. Nyt kun emme ole koulussa välitunneilla niin annan muutaman muun vaihtoehdon.
Maratoonarit voivat ottaa ruutupaperin ja merkitä yhden rastin aina kun on liikkunut 350m. Kun rasteja on 118 maraton on täynnä. Jos perheellä on mahdollisuus printata marathon –passi, se löytyy linkistä:

Maraton rastien kerääminen: Muina vuosina oppilaat ovat keränneet rasteja pääasiassa välkkälenkiltä, mutta nyt varmuudeksi emme kierrä sitä. Vaarana on että koulun välituntilenkille kokoontuu liian monta lasta samaan aikaan ettei turvaväli toteutu. Mutta onneksi on muita reittejä:
Gerbyn kuntorata: 8 rastia
Metsäkallion kuntorata: 8 rastia
Asevelikylän kuntorata: 4 rastia
Öjbergetin kuntoradat: 1,5 km=4 rastia, 3 km=9 rastia, 4 km=11 rastia ja 5 km=14 rastia lenkit



Jos joku kuntopolku on vielä hiihtäjien käytössä, niin silloin ei mennä pilaamaan latuja.
Jos käytössä on laite, joka mittaa matkaa ja pysyt sen avulla laskemaan kuinka monta 350m pätkää olet kävellyt, niin näinkin voi rasteja kerätä.
Maraton alkaa perinteisesti pääsiäisen jälkeen eli tänä vuonna 14.4. ja päättyy 13.5. Tsemppiä kaikille!
Kun passi on täynnä, niin ilmoita siitä Marita Reinikka- opettajalle Wilmassa. Katsotaan, saadaanko aikaiseksi joku kiva palkinto jokaiselle maratonin suorittajalle, vaikka perinteistä marathon –juhlaa ei varmaan pystytäkään järjestämään. Mahdollinen palkintojen jako tapahtuu varmaankin syksyllä mutta pikkupalkintona saa joka lenkiltä punaiset posket ja pirteän olon.
Ei muuta kuin kävelemään, hölkkäämään tai juoksemaan. Haastan myös koulun henkilökunnan mukaan Maratoniin!
ps. Muut koulut ympäri Suomen maata: mukaan vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti