maanantai 30. maaliskuuta 2020

Mitä on eniten ikävä?

Nyt elämme koronakaranteenissa ja suurin alkuhässäkkä on ehkä ohittumassa. Kaikkien on pitänyt kyllä venyä uskomattomiin sfääreihin niin oppilaiden, huoltajien, ohjaajien, rehtorin, opettajien....Tänään videotunnilla mietimme oppilaiden kanssa aamupiirissä mitä kaipaa eniten tavallisesta koulusta. Oppilaat kertoivat mm. välkkäfutis, kaverit, musiikin tunnit, kuvikset, liikkatunnit, Antti-vaari, ope, kouluruoka.... Sitten yksi oppilas kysyi, mitä minä kaipaan eniten. Se mitä kaipaan on hetki kun koulupäivä on alkamassa ja oppilaiden puheensorina ja energia on tulvahtamassa luokkaan.
Hetkessä olemme ottaneet käyttöön monia väyliä luotsata luokan oppilaita ja saada vuorovaikutusta aikaiseksi. Konsteja on monia ja tuntuu että tässä on välillä oikea multitaskaaja:  Teams, Wilma, Teamsin kanavat, Whatsapp, puhelut, Youtue´be-kanana, chatit... Jos nyt olisi vaihtoehtona perinteinen liitutaulu ja valkoinen liitu, olisi kyllä ihanan retroa.
Tilanne on kuitenkin se mikä on ja kaikki tekee taatusti parhaansta. Omasta jaksamisesta tulee pitää huolta. En tarkoita pelkästään opettajia, vaan oppilaita, huoltajia, ohjaajia jne. Erikoinen tilanne vaatii venymistä ja samalla tulee todellakin kuulostella omaa hyvinvointia.
Netti on pullollaan erilaisia vinkkejä sekä opettamiseen, tvt-taitoihin ym. Osalla perheistä on haastavaa saada lapsi pysymään koulurytmissä ja tehtävien tekemiseen intoa silloin kun vanhemmat ovat töissä Auttaisikohan näitä perheitä jos lapsen kanssa miettisitten edellisenä iltana päivän ohjelman? Lapsi voisi hahmottaa paremmin päivän rytmin uudessa tilanteessa. Lapsi voisi vetää aina viivan kun on kohdan tehnyt.
Haastetta on siis taatusti kotona ja koulussa. Jos sinulla on joku kiva toimiva kikka niin jaa se toki esim. kommentoimalla tätä blogia 

Laitan vielä loppuun pari pikaista Youtube-videota joita jos olisi hyötyä muillekin...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti