torstai 16. tammikuuta 2020

Liikkahaasteet haali oppilaita liikkumaan!

Meillä on joka päivä käytössä pitkä välkkä klo 9:30-10. Näiden aikana on mahdollisuus antaa erilaisia virikkeitä lapsille. Maanantaisin ja perjantaisin on metsävälkät eli välkän aikana oppilaat saavat leikkiä ja touhuta lähimetsässä. Suosituimpia leikkejä ovat erilaiset majaleikit, hipat, heppaleikit ja puron vierustan puuhat. Torstaisin on tarjolla lukuvälkkä. Kirjastoon tai omaan luokkan saa jäädä lukemaan välitunnin ajaksi. Tämä tapa aloitettiin lukukuukauden aikana mutta se saa jatkoa koko kevään. Mahtava juttu!
Tammi- helmikuun ajan keskiviikkoisin ovat alkaneet uutuutena liikkahaastevälkät. Tavoitteena on valita joka viikolle liikunnallisen haasteen. Oppilaat tulevat saliin ja ottavat sukat pois. Jokainen saa liikuntapassin ja jos saa suoritettua viikon haasteen, passiin saa merkinnän. Monilla viikoilla on myös superhaaste joka on astetta vaativampi. Tässä tiimissä ovat liikkuva koulu- vastaava Kitty, Marita ja Yrjö- kouluvaari. Tähän mennessä liikkahaasteita on ollut kahdella viikolla ja arvaatte varmaan.... suosio on ollut hurja: Koulun 380:sta oppilaasta n. 200 on salissa tuolla välkällä.
Ensimmäisellä viikolla haasteen sai suoritettua kun hyppi 50 kertaa hyppynarulla ja kiipesi 50 kertaa puolapuut ylös ja alas. Toisella viikolla heitettiin tennispalloa 50 kertaa seinään ja otettiin kiinni. Superhaasteessa tuli heittää salin seinällä olevaan neliöön pallo ja saada lennosta kiinni. Näitä tarvitsi kerätä 10 kpl. Superhaaste oli haastava, mutta yllättävän moni sai tekniikan kuntoon ja koppeja riittävästi. Ari-ope oli kerännyt tennispalloja säkillisen lahjoituksena ja jokainen haasteen suorittaja sai itselleen tennispallon. Onkin ollu ihana nähdä kun palloleikit ovat olleet normaaleilla välitunneilla tosi suosittuja. Pienestä kannustuksesta tai ideasta saadaan oppilalta liikkeelle!
Kiitos Onkkarin liikkuva koulu-opettajille ja netille vinkeistä. Haasteita piisaa koko sovituksi ajaksi ja ideoita jää jemmaankin. Haastevälkkää voisi jatkaa kyllä jatkossakin jos vaikka saisi samalla välkkänakit suoritettua :D

Tässä pari hassua kuvaa tennispallovälkältä. Kuvat on koivista kuvauslupatietojen puutteen takia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti