maanantai 8. huhtikuuta 2019

I love lajittelu

Tällä hetkellä on käynnissä I love muovi-kampanja, johon saimme haasteen koulunkin osallistua. Tarkoituksena on lajitella jätteet oikeaoppisesti. Koulussa olemme tässäkin asiassa aitiopaikalla. Oppi lajittelusta tulee arjessa. Koko koulua on vaikea saada noudattamaan tiettyjä tapoja. Opettajankokouksessa tuli esiin, kenelle lisätyö kuuluu ja mistä astiat... Jokainen kasvattaja voi omassa luokassa ottaa itselleen sopivat käytännöt arkeen. 

Tässä oman luokkani lajittelupisteet:

Paperiroskis: tähän saa laittaa kaikkea sellaista mikä voisi tulla postilaatikosta. Kopiopaperi ja lehdet kuuluvat tänne. Kuvispaperi, kartonki, värilliset post it-laput ym. menevät poltettavaan jätteeseen. Koulun yhteisissä tiloissa olevissa roskiksissa menee usein nämä vääriin roskiksiin. Paperijätteen lajittelukriteerit ovat yllättävän tiukat. 

Biojätettä syntyy lähinnä open eväistä ja kerholaisten välipaloista ja  käsipapereista. Nyt niille on oma pikkuinen sanko. Ope tyhjää sangon Herkkulan biojätteeseen kerran viikossa. Sangon ja roskapussit ostin itse. 

Poltettava jäteastia näyttää tältä. 

Jokaisessa luokkatilassa on jätevaunu jossa on kaksi sankoa peräkkäin. Lajittelemme toiseen lasin ja metallin koska niitä tulee aika harvoin. Lasille ja metallille on omat pisteet koulun roskiskatoksessa. Toisessa on muovijäte. Tämän lähin keräyspiste on Gerbyn S-marketilla ja vien sen sitten kun pussi täyttyy. 

Tässä vielä pari hyvää linkkiä: 
Tuosta linkistä löytyy Stormossenin lajitteluohjeet. 

I love muovi-kampanjasta infoa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti