perjantai 7. huhtikuuta 2017

Matikkaa urakalla vai urakalla matikkaa

2T-luokassa on saatu päätökseen vuoden toinen "Matikkaa urakalla".   Urakan aluksi oppilaat saavat paperin jossa on laskut. Tee ainakin nämä on kaikille pakollinen ja lisäksi sitten nopeimmille, näihin valitsen vähän haasteellisempia tehtäviä.



Urakan aikana en opeta juuri mitään yhteisesti kaikille. Jakson tavoitteisiin tutustutaan yhteisellä toiminnallisella tunnilla, vähän kuin johdatus aiheeseen.


Oppilaat saavat valita paikan jossa laskevat ja jossa myös saavat pienryhmä tai yksilöopetusta tarpeen mukaan.


Joidenkin kanssa käydään useammin keskustelua, missä kannattaa istua, jotta keskittyminen ja työrauha säilyy. Nämä ovat kyllä olleet hiljaisimpia matikantunteja ikinä. 

 
Urakan valmistuttua oppilas tekee arvion työskentelystä ja oppimisesta. Sitten onkin aikaa tehdä rauhassa matikkaa Bingelissä tai iPadilla.


Joskus se paras paikka on majassa tyynyn päällä.


Perjantaisin on urakan aikaan ollut toimintatunti, jossa on parin kanssa käyty tavoitteiden mukaisia asioita toiminnallisesti.



 Opena koen että minulla on enemmän aikaa opettaa oppilasta juuri sillä tavalla kun hän tarvitsee. Lisäksi tämä ohjaa oppilasta tutkimaan kirjan opetusruutuja ja esimerkkejä itsenäisesti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti