torstai 5. tammikuuta 2017

Katsaus blogin alkuvuosiin...

Vuoden vaihteessa monet bloggaajat tutkailevat, mitkä jutut ovat olleet luetuimpia  edellisen vuoden aikana. Minä en ole tätä ennemmin tehnyt joten kurkataanpa vähän koko blogihistorian luetuimpiin juttuihin samalla.

Blogikirjoituksia on kertynyt noin 300. Ensimmäisenä vuotena eli 2014 kirjoituksia oli 62 ja seuraavana 105. Viime vuonna eli 2016 juttuja julkaistiin 121. Erityisen onnellinen itse ole siitä että viime vuonna useampi opettaja ja myös oppilaat julkaisivat juttuja.  Näin saadaan kuulumisia monista luokista ja erilaisia aiheita. Toivotaan tosissaan että sama trendi jatkuu!
Lukijoita on koko aikana ollut 56 487, aikamoinen määrä. Tänäänkin keskellä joululomaa kävijöitä on ollut 27. Tyypillisin lukija löytää reitin facebookin kautta ja kännykällä. Vain murto-osa tulee esim. googlen kautta. Lähes kaikki luokat ovat open johdolla laittaneet oppilaiden Edisoniin pikukuvakkeen blogiin joten tämä toimii loistavasti. Yksi toimiva reitti aikuisilla on facebookin Kurkistus koulun blogeihin - ryhmä. Myös jos jutun linkkaa johonkin sopivaan foorumiin tai muutama lukija jakaa blogilinkin omalla facebook-sivulla, se näkyy heti kävijämäärissä iloisena yllätyksenä. Itsenäni on ihmetyttänyt myös blogimme ulkomaalaiset lukijat. Tässä maiden kärkeä....

Kommentteija blogiin tulee todella vähän. Niitä olisi kyllä kiva lukea joko blogissa tai Facebookissa. Ahkerimmat kommentoijat ovat Tarja H.  ja Matti-rehtori.
Nyt sitten itse asiaan, josta blogijutun aloitin. Mitkäkän mahtavat olla luetuimmat bloggaukset?

Kärjessä on maratoonihaaste joka sai tuulta siipien alle yllättäin valtakunnallisestikin. Mites muuten olis...laitetaanko haaste taas vireille tänä keväänä? Kuka on mukana?

toisena on juttu, jossa availin uutta opetussuunnitelmaa. Se nousi luettujen listoille. Muutama vaasalainen rehtori jakoi tätä opettajille sekä huoltajille.

Pronssia koko blogin aloitussivulle jolle osutaan juuri google-hakujen kautta.

Postaus jossa kerroin erilaisista tavoista arvioida ja monipuolistaa koetilannetta

Vepsun fanit ovat innostuneet tästä Marjon ja Marian tekemästä jutusta.

Koulutyön tiedote oli vankasti kärkikolmikossa ja sieltä etsittiin esim. loma-aikoja, kuraattorin yhteystietoja ym. Se pyydettiin poistamaan blogista niin se ei tietenkään ole listassa. Samat tiedot löytyy Wilmasta tiedotteista kun kelaa tiedotteita lokakuuhun ja avaa linkin.


Nyt katseet uuteen blogivuoteen. Eikös sitä uutena vuotena aina saa toivoa...Tässä muutama:
- paljon kivoja juttuja blogiin monilta luokilta, opettajilta, ohjaajilta, oppilailta
- innokkaita lukijoita, kommentteja, linkkien jakoja
- vuorovaikutusta lukijoiden kesken; mistä haluaisitte juttua?

Toivotan kaikille hyvää vuotta 2017 ja sitten pieni muistutus: terotuttakaapa ne lasten luistimet!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti