tiistai 22. maaliskuuta 2016

Tulevia tapahtumia

24.3. vietetään pääsiäisen teemapäivää. Päivän pituus on 4 tuntia, 8-12. Päivän päätteeksi vietämme pääsiäishartauden salissa. 

Pääsiäisloma: 25.3-28.3. 

30.3. uintipäivä

31.3. Ronja Ryövärintytär. Menemme koko koulu kaupunginteatteriin katsomaan esitystä. Koulupäivän ajat muuttumat monilla luokilla koska esitys on vasta iltapäivästä. Suurkiitokset vanhempainyhdistykselle sekä teatterilippujen että bussimatkojen kustantamisesta. 


Valokuva on teatterin kotisivulta ja kuvaaja on Jyrki Tervo


Teatterin kotisivuilla on kerrottu Ronjasta seuraavaa: 
Ronja Ryövärintytär on iloinen satu ja se on vakava satu. Se on kertomus, jonka vanhempien soisi kokevan yhdessä lastensa kanssa tai isovanhempien yhdessä lastenlastensa. Iätön tarina kiskaisee mukaansa niin lapsen kuin aikuisenkin. Perheen pienimmille satumaailma muuttuu näyttämöllä Voimalliseksi kokemukseksi. Kertomuksen lämmin elämänfilosofia ja villi vauhti puhuttelee murrosikää lähestyviä ja herättelee myös vanhempia.
Astrid Lindgrenille lapsi on tasa-arvoinen ihminen. Hän näyttää maailmaa lapsen näkökulmasta, ihmeellisenä ja todellisena, siellä aikuisetkin ovat väärässä eivätkä aina toimi oikein. Vuonna 1981 julkaistu romaani kertoo myös nykypäivästä: raja-aidoista ja riidoista sekä lapsesta, joka kantaa huolta vanhemmastaan. Ronja ja Birk rakentavat ystävyydestään voiman vihan yli ja sovun kiistelevien perheidensä välille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti