keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Monenmoista menoa luvassa: liikuntaseikkailu, Earth hour sekä disko!

Ensi viikolla on luvassa monenmoista menoa. Mukavia piristyksiä elävöittämään koulunkäyntiä ja lisäämään oppilaiden osallisuutta mukavien tempauksien myötä!

Liikuntaseikkailu: 

Liikuntaseikkailu on valtakunnallinen jokakeväinen tempaus. Sen tarkoituksena on innostuttaa oppilaita liikkumaan sekä koulupäivän aikana että vapaa-ajalla. Liikuntaseikkailu on liikunnallinen opetuksen väline, joka innostaa lapsia liikkumaan ja oppimaan hauskalla tavalla! Keräämällä liikuntapisteitä luokka pääsee virtuaalimatkalle ja oppii paljon uutta maantieteestä, kielistä, matikasta tai vaikkapa kirjallisuudesta. Pisteet kerätään liikkumalla - mitä enemmän pisteitä kertyy, sitä
nopeammin matka taittuu. Liikuntaseikkailu on kouluille ilmainen. 
Tähän seikkailuun on opettajat innolla ilmoittautuneet. Itse asiassa tämän vuoden seikkailu on jo 14. kerta kun koulustamme osallistutaan tähän. Vuonna 2011 suomalasista alakouluista mukana oli yli puolet ja määrä on lisääntynyt mm. Liikkuva koulu - hankkeen myötä vuosi vuodelt.a Materiaalit saadaan jakoon niin, niin että itse seikkailu alkaa ensi maanantaina 14.3. Seikkailu kestää 3 viikkoa. Jokaisesta 10 minuutin liikuntasuorituksesta siis oppilas merkistee rastin liikuntapassiin. Liikunnallista seikkailua Länsimetsän väelle!
ps. Jos opettajasi ei ole halunnut tähän mukaan, ei kukaan estä sinua kirjaamasta omatoimisesti liikuntarasteja samaan tapaan kuin seikkailuluokat. Nettisivuilta pystyy printtaamaan jopa passin itselleen. 

Lisätietoa: http://www.muuvit.com/fi
Aiheeseen liityvä video: 


Earth Hour:
Osallistu maailman suurimmalle kynttiläillalliselle ilmaston puolesta lauantaina 19.3. klo 20:30-21:30. Mukana on 1333 yksityishenkilöä, yritystä ja yhteisöä. Rehtori Matti Autio on ilmoittanut koko koulun tähän tapahtumaan tänäkin vuonna. Tähän tempaukseen voi osallistua monella tavalla: virallinen ajankohta osuu viikonloppuun, joten tätä voi viettää perheen kesken esim. pelaamalla kynttilän valossa lautapelejä tms. mikä ei vaadi sähköä. Muutama luokka on viettänyt tätä tapahtumaa etukäteen koulussa ja viettänyt esim. sähkötöntä  päivää Villa Gerbyssä. Oppilaat tykkäsivät kovasti päivästä eikä sähköjä kaivattu. Nuotiolla lämpesi ruokakin mutkattomasti. 6R-luokka tulee viettämään tätä esiriparilla iltahämärässä... mutta eipä paljasteta tästä vielä sen enempää.
ps. Jos opettajasi ei halua osallistua kouluaikana tähän, voitte vallan hyvin tempaista kotona perheen kanssa tai kaveriporukassa. Kellonajan ja päivänkin voi valita vapaasti. Ajatus on tärkeintä. Vaasan kaupungissa on myös erilaisia tempauksia Earth hour:n tiimoilta.
Lisäinfoa: http://www.earthhour.fi/
video:


Ja vielä viimeisenä mutta ei vähäisempänä: 17.3. Länsimetsän koulun vanhempainyhdistys järjestää diskon. Tästä toivottavasti saamme lisäinfoa ja blogimainoksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti