perjantai 24. huhtikuuta 2015

Liikkuva koulupäivä 21.4.2015

Vietimme liikkuvaa koulupäivää maanantaina.

5.- ja 6.luokkien välkkäriohjaajat vetivät maisemaluokassa taukojumppaa oppituntien aikana (15min kestoisia).Tässä ykkösluokkalaiset tekevät kiertoliikettä vastakkainen käsi - vastakkainen jalka yhteen.

Yhdessä luokassa oli x -breikkejä. X -breikit ovat oppiaineisiin liittyviä liikuntatuokioita, joissa kerrataan jo opittua asiaa. Tässä kuvassa ekaluokkalaiset näyttävät sivutaivutuksella, kumpi tavutus sanasta on oikein.

Kolmas toimintapiste oli pulpetiton luokka. Siellä istuimme tyynyjen päällä ja
kokeilimme, miten oppiminen onnistuu istuen maassa tai makuuasennossa. Hyvin onnistui! Kokeilimme myös jumppapalloja ja yllätyskyykkyä. Muutama vinkki tuli myös esim. matikan tunnin taukojumppaan. Oli kiva kertoa vinkkejä ja saada oppilaita ja opettajia vieraisille. 

Meillä oli myös pitkä välitunti klo 9.30-10. Koko koulu opettajia ja ohjaajia myöten oli välitunnilla hienossa auringonpaisteessa. Narua hypittiin, köyttä vedettiin, juteltiin mukavia ja nautittiin raikkaasta ulkoilmasta. Ja liikuttiin tosi paljon!

Koko koulu osallistui taukojumppaan, x -breikkeihin ja pulpetittoman luokan esittelyyn. Lisäksi 5.-ja 6-luokkalaisille oli tarjolla paikallisen golf -seuran lajiesittely. Siellä sai putata, harjoitella pitkää lyöntiä ja tarkkuutta. Kivaa oli!

1 kommentti:

  1. Päivä oli täynnä liikettä ja touhua. Toivottavasti opettajat ja oppilaat saivat paljon vinkkejä myös omaan luokkaan kokeiltavaksi. Kiitokset Kirsille blogikirjoituksesta!

    VastaaPoista