tiistai 15. joulukuuta 2020

Tandem- toimintaa toisella tapaa tänä syksynä

Kuten arvaatte, emme ole voineet tänä syksynä jatkaa normaaliin tapaan tandem-opetusta mutta konstit on monet, sanoi akka kun...
Eli emme ole voineet käydä vieraisilla Gerby koulussa kakkos- ja nelosluokkalaisten kanssa koronarajoituksten takia mutta sitä vastoin olemme ahkeroineet muita tandem-asioita.
Niille lukijoille jotka eivät tiedä mitä tandem- opetus on niin, siinä on tarkoitus innostuttaa ja tutustuttaa toiseen kotimaiseen kieleen ystäväluokkatoiminnan avulla. Noin kerran kuukaudessa olemme tavanneet ja pitäneet opetustuokioita joissa oppilasryhmässä on puolet ruotsin- ja puolet suomenkielisiä oppilaita. Toisella tunnilla puhutaan vain ruotsia ja toisella tunnilla vain suomea.
Mitä olemme siis syksyn aikaan tehneet? Olemme palaveeranneet opettajien ja yliopiston väen kanssa zoomissa ja suurin urakka on ollut opetusmateriaalin valmistaminen meidän kokemuksien perusteella. Olemme kirjoittaneet neuvoja ja ohjeita ja käytännön kokemuksia toiminnasta. Jaetuissa tiedostoissa olemme sitten etänä kommenoineet ja saaneet kommentteja teksteihin ja työstäneet eteenpäin.
Sitten olemme olleet haastateltavana materiaalia varten. Opettajien ohjemateriaali tulee olemaan verkossa saatavilla aikoinaan joten siihen pystyy liittämään videoita ja kuvia. Oppilaiden kanssa olemme lähettäneet videotervehdyksiä ja juuri nyt teimme joulukirjeita. Opepöydällä on muhkea pino Gerby koulun oppilaiden tekemiä joulukirjeita ja ne ovat luonnolliseti ruotsiksi. Näitä tutkimme luokassa huomenna.
Pelasimme myös luokassa erilaisia pelejä käyttäen suomea ja ruotsia. Harmi kun emme saaneet vieraita naapurikoululta mutta toivotaan että keväällä tai viimeistään syksyllä jatkuvat taas lähitandemit. Kiitos kuitenkin tämän syksyn yhteistyöstä sekä Gerby koululle että yliopiston väelle. Bra kämpat!
Tässä muutama valokuva syksyn toiminnasta. Valokuvaajana on ollut Stefan Westergård. Pari ensimäistä kuvaa on videointipäivästä yliopistolla ja alemmat kuvat pelihetkestä luokassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti