tiistai 5. helmikuuta 2019

Filmitähti Escamillo vieraana koulussa!

Harvoin sitä saadaan kouluun vieraaksi filmitähtiä! No, itse asiassa tämä filmitähti on kyllä oopperalaulaja baritoni Heikki Kilpeläinen, joka esittää Vaasan kaupunginteatterissa juuri menevässä ooppera Carmenissa elokuvatähteä Escamillota.
Kuva Vaasan kaupunginteatterin sivulta, Linus Lindholm. 
Heikki Kilpeläinen edessä tummassa asussaan.

Hän tuli vieraaksi luokkaamme ja 2M ja 2R-luokkalaiset ja opet viettivät yhden oppitunnin Heikin kanssa. Ensin Marita haastatteli vierasta. Saimme kuulla että hän on aina tykännyt laulaa mutta oli ujo esittämään varsinkin perheelleen. Kotona hän usein esiintyikin oven takana tästä syystä. Saimme kuulla että hän on esiintynyt noin 60 eri oopperassa ympäri maailmaa. Hän asuu Saksassa ja pitänyt konsertteja myös mm. Japanissa. Oopperalaulajan ammatti on hänestä hieno ja kehoittikin oppilaita hakeutumaan sellaisiin ammatteihin, josta oikesti nautti. Varjopuolia oli mm. sairastumiset juuri kun pitäisi olla parhaimmillaan lavalla. Oopperalaulajaa ei oikein voi dubata. Miiku mietti että jospa joku laulaisikin kulisseista ja näyttelijä vain aukoisi suutaan. Tästähän sitten idea lähti poikimaan dubbausbaritonia. Allaolevassa videossa Miikun laulutaidot nousivat aivan taivaallisiin sfääreihin...
 Kuulimme Heikiltä laulua. Hän varoitti oppilaita että oopperalaulajan tulee laulaa voimakkaasti. Kun Toreador aaria kajahti niin Heikin ääni täytti koko luokkahuoneen ja kylmät väreet hiipi käsivarsiin. Upeaa! Yhtä upea oli myös hänen laulama hempeä kansanlaulu.
Oppilaat saivat esittää omia kysymyksiä. Saimme selville lempieläimen, - ruoan, värin.. :D
Lopuksi kajautimme Maamme laulun 48 hengen voimin. Voiko osuvammin juhlistaa  Runebergin päivään, kuin hänen sanoituksella, Heikin ja oppilaiden laululla!
Olipa upeaa saada Heikki vieraaksi. Kiitos! Kiitos myös Osmolle kyytiavusta lumituiskeessa. Samalla muistutan vielä, että kolme esitystä on Carmen-oopperasta jäljellä. Lavalla esiiintyy entisiä ja nykyisiä oppilaita sekä ope. Tervetuloa katsomaan kuinka upea on Heikin Toreador- elokuvan ensi-ilta!

Heikki Kilpeläinen laulaa Shchelkalovin aarian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti