maanantai 16. marraskuuta 2020

Among us -kouluversio ja metsänvaltias

 AMONG US AT SCHOOL 

 
Peli-idea on napattu Alakoulun aarreaitasta (Cristian Hindersson ja muokattu sen pohjalta. Meillä on 4-luokalla juuri salapoliisijakso Välkyssä meneillään ja tämä sopiikin kuin nenä päähän. 


Pelin periaate muistuttaa Among us -peliä.  
Pelistä tarkempaa infoa osoitteessa:  
http://viihdevintiot.com/2020/10/26/mika-ihmeen-among-us-faktat-jotka-vanhemman-kannattaa-pelista-tietaa/?fbclid=IwAR3S7RWqUvLrDEgp_ktu6-Io0yi4Tu1dgbjUxMeo1qVmOMfiM621VLPXs54 
 

Opettaja valitsee tai arpoo yhden murhaajan = impostor 

Alueena on jumppasali, mutta peliä voi pelata esim. ulkona, luistinradalla, futakentällä... Tässä on nyt vinkit saliversioon.  
Salissa on 5 erilaista tehtäväpistettä, jotka on merkitty törpöillä. Törppöjen vieressä on tehtäväkortit.  Jokaista liikettä tehdään 5 kertaa ja niitä saa tehdä vapaassa järjestyksessä, ei kuitenkaan samaa liikettä kahdesti peräkkäin.  

 
BURBEE 

 
VIIVAJUOKSU 

X 
X-HYPPY 

 

VUORIKIIPEILY 

 

SUPERMIES 

 
Oppilaat aloittavat tekemään lihaskuntoliikkeitä ja impostor eli murhaaja murhaa luokka-kavereitaan räpäyttämällä molempia silmiä yhtä aikaa ja yrittää tehdä tämän huomaamattomasti. Jos uhrin ja impostorin katseet kohtaavat, uhri jää maahan makaamaan.  

Kun joku huomaa ruumiin, hän huutaa “dead body reported”. Kaikki kokoontuvat ruumiin ympärille. Nyt on mahdollisuus keskustella ja tiedustella onko kukaan nähnyt jonkun muun paikalla juuri ennen  murhaa ei sus = epäilty. Jokainen oppilas saa kerran pelin aikana ehdottaa äänestystä. Jos on epäilty() ja joku ehdottaa äänestystä niin äänestetään. Voi olla siis useampia epäiltyjä.  

Murhaaja saa itse myös teeskennellä ja vaikka ehdottaa äänestystäkin.   
Eniten ääniä saanut joutuu paljastamaan oliko hän murhaaja. Jos hän ei ole murhaaja hän on pelistä pois ja muuttuu aaveeksi. Hän saa edelleen jumpata, mutta ei voi enää osallistua keskusteluihin eikä äänestää eikä saa kertoa kenellekään kuka on murhaaja. Silloin peli jatkuu. Ruumiitkin muuttuvat samalla tavalla jumppaaviksi aaveiksi.  

Ympäri salia on tehtäviä eli tasksVoidaan sopia saako  yksi vai useampi  kerrallaan suorittaa tiettyä tehtävää ja sen aikana häntä ei voi tappaa. Samaa tehtävää ei voi suorittaa useampaa kertaa peräkkäin. Pelin alkamisen jälkeen tulee tietenkin ruumiita ja sitä mukaan pidetään kokouksia ja äänestyksiä.  
 

Peli loppuu, kun murhaaja selviää!  
 

Lisähuomioita:  
murhaajia voi olla 2-3. Murhaaja voi murhata toisen murhaajan tai voidaan sopia että murhaaja ei kuole.  

Riippuen ryhmän koosta, task-pisteissä voi tehdä liikettä esim. 1-3 oppilasta kerrallaan.  

Länsimetsän koulussa tämä on suosittu välkkäleikki tällä hetkellä.  


Metsävälkällä leikimme tänään metsänvaltiasta. Mukana oli ykkösestä kutoseen ja olipa jännää... Idea napattu leikkipankki.fi -sivustolta. 
Leikkipaikaksi käy metsä tai puisto, jossa on joku korkea kohta, esimerkiksi iso kivi tai kumpu.
Yksi leikkijöistä on metsänhaltija. Metsänhaltijalle valitaan valtaistuin, josta hän tarkkailee alamaisiaan. Muut leikkijät ovat aluksi kauempana näkymättömissä ja yrittävät lähestyä metsänhaltijaa eri suunnista hiipien puiden takaa tai ryömien maassa hiljaa. Tarkoituksena on päästä koskettamaan metsänhaltijaa tai valtaistuinta.
Kun metsänhaltija näkee jonkun lähestyvän, hän huutaa tämän nimen. Silloin leikkijän täytyy palata omaan lähtöpaikkaansa tai mennä piiloon ja yrittää uudelleen. Jos joku onnistuu koskettamaan metsänhaltijaa tai valtaistuinta, valta vaihtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti