lauantai 3. helmikuuta 2018

Talvikisat a´la 6M ja 6K

Lauantaina koulupäivänä eri luokille ja opettajille annettiin vapaus toteuttaa omalle porukalle mieluinen  koulupäivä. Kerron nyt mitä teimme 6K ja 6M- luokkalaisten kanssa.

Eka kisalaji oli: Kuka tekee korkeimman lumitornin.

Ensiksikin käännimme päivän idean päinvastoin kuin yleensä. Laitoimme oppilaat töihin suunnittelemaan päivän ohjelman.
Kyykkykävely oli kisan viimeinen laji

Talvikisat oli aiheena ja paikka Villa Gerby. Arvoimme kahdeksan kisajoukkuetta, jotka keksivät itselleen nimet. Sitten he valitsivat joukkueelleen joukkuejohtajan, kisapäällikön, valmentajan ja tsempparit.
Päivän suosituin kisa oli "Heikoin lenkki" jonka Eliaksen ryhmä hoiti mallikkaasti

Joukkuejohtaja sai tehtäväkseen ilmoittaa joukkueen nimen ja tsempata joukkuetta kisassa. Valmentaja kantaa vastuun joukkueesta kisatilanteessa ja katsoo että jokainen saa vastuuta ja kisamenestys on mahdollisimman hyvä.
Tässä kisassa piti puhaltaa ja puhkoa ilmapallot käsiä käyttämättä.

Kilpailupäällikkö kertoo joukkueen itse keksimän lajin opettajalle ja pistelaskusysteemin. Tsempparit ovat muut joukkueen jäsenet ja he kannustavat omaa ja myös muita joukkueita.

Tässä kisataan ryömimisessä lumihangessa.

Lajeja tuli jos jonkinlaisia. Oppilailla oli hauskoja ideoita. Kisat käytiin päivän aikana. Voittajaksi kisassa kiri Karvat. Palkinnoksi nämä saivat pienet karkkijutut ja ensi viikolla sisävälkän.
Kisojen jälkeen maistui eväsruoat.

Samun taidonnäyte kisassa, jossa pompotettiin tennispalloa pingismailalla
Paljon on puhuttu oppilaiden osallistamisessa ja sen yhteydessä kouluviihtyvyyteen. Tämän päivän aikana tuli tämä yhteys todistettua kirjaimellisesti. Sitä paitsi: opet pääsi suunnittelussa normaalia helpommalla :D Toki oppilaat ja opet huomasivat kuinka tärkeää on suunnitella ohjattava asia ja keskittyä kuuntelemaan sekä olisi kannattanut pukeutua kunnolla!

Tässä on kyseessä Salkkarit- aiheinen tietovisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti