perjantai 2. helmikuuta 2018

Sanomalehtiviikko käynnissä!


Tällä viikolla on vietetään valtakunnallista sanomalehtiviikkoa. Luokissa on luettu ahkerasti Pohjalaisia sekä Vasabladettia. Kuvistyöt ovat saaneet innostuksensa sanomalehdistä ja oppilaiden lehtijuttuja on julkaistu verkkolehdessä. Juttuja kirjoittaessa paneuduttiin moniin tärkeisiin asioihin:
- Jutun pitää olla totta
- Juttu voi olla uutinen, kommentti, arvostelu, haastattelu, gallup....
- Jutussa pitää olla toimittajien nimet
- Kuva pitää olla laillinen ja sen kuvaajan nimi pitää ilmoittaa
- Otsikko kannattaa miettiä huolella
- Tivi-taitoja tuli treenattua tämän työn myötä rutkasti

Oppilaiden jutut löytyvät osoitteesta:  http://www.koululinkki.fi/
Laitan tähän malliksi vain yhden jutun, mutta siis paljon juttuja löytyy linkin takaa. Kannattaa käydä kurkkaamassa.


Kuvistöitä omista vahvuussanoista


Kommentti: Miksi nuoret eivät käytä ulkohousuja?

Lähivuosina on havaittu, että alaluokka-/ala-astelaiset eivät käytä enää ulkohousuja. Miksi? Onko niiden käyttö heidän mielestään noloa vai ei?
Omalla kokemuksellamme se ei ole noloa (useimmin johtuu vain jaksamisesta ja välkkien pituudesta viitsiikö niitä pukea 15 minuutiksi), mutta emme ymmärrä miksi alaluokkalaiset eivät käytä ulkohousuja jos he voisivat talvisin koulussa laskea mäkeä ja leikkiä lumessa, jolloin ulkkarit lämmittäisivät sinua ja pysyisit kuivana. Tästähän seuraa jatkuvaa sairastela esim. kuumetta, yskää, nuhaa, kurkkukipu.

Kuvassa oikealla Julia käyttää ulkohousuja ja hänellä on kivaa ja lämmin. Vasemmalla Rinjalla ei ole ulkohousuja, pipoa tai hanskoja ja hänellä on kylmä. Kuvaaja: Vilma Lamminpää, 6M, Länsimetsän koulu 

Oppilaat eivät halua mennä myöskään välkille, kun siellä on niin kylmä. Harrastuksiinkaan, jotka ovat esim. kylmässä hallissa/ulkona niitä ei voi pistää, sillä "kenelläkään muulla ei ole".
Asia hoituisi jos vain voisi pistää ne aamulla jalkaan ja pysyisi jalassa joka päivä niin ehkä muutkin oppisi sinulta ja uskaltaisi pistää ulkohousut. Ne ei pure eivätkä ole nolot vain käytännölliset ja keksitty juuri kylmiä ilmoja varten. Jos ei halua niitä käyttää laita nyt edes kahdet housut päällekkäin (esim. legginsit ja farkut). Kannustamme käyttämään ulkohousuja siitä pitävät myös opettajat ala- että yläasteellakin!


RINJA HARJU 6M, JULIA LEHTOLA 6K
Länsimetsän koulu, Vaasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti