torstai 22. helmikuuta 2018

Onnea Tiia:kertotaulumestari vuosimallia 2018

Tänään käytiin Länsimetsän koulun 9. kertotaulufinaali. Sen voitti 4T-luokan Tiia! Superisot onnittelut voittajalle!

Niille blogi-lukijoille, joille tämä perinne ei ole tuttu, kerron vähän taustoja. Antti-vaari toimii koulussamme kouluvaarina ja hänen aloitteesta otimme koulumme perinteeksi jokavuotisen kertotaulukisan luokille 3-6. Ensin luokissa harjoitellaan luonnollisesti kertotauluja monella tavalla ja myös Antin treenimonisteilla. Sitten opettajan johdolla järjestetään luokassa karsinnat, joissa oppilaat tekevät kertotaulukokeen jossa on 120 laskua sekaisin. Testissä mitataan nopeus ja virheettömyys. Pisteitä on ensin 120 ja siitä vähennetään esim. 5 pistettä jos on luokassa 5. nopein ja 4 pistettä jos on 4 virhettä tai epäselvää numeroa. Joka luokasta pääsee neljän kärki jatkoon.
Ensimmäiseen koko koulun välierään jatkavat meidän koulussa 32 oppilasta ja näistä karsitaan 16 toiseen välierään. Itse finaalissa on sitten koko koulun 8 kaikkein taitavinta. Finaali käydään salissa ja koko koulu on sitä seuraamassa. Tässä on videopätkä tämän vuoden finaalista että näette mikä nopeus oppilailla oikein on.

Tämän vuoden finaalissa taistelivat Selina, Joona, Leevi, Lotta, Tiia, Arttu, Ilona ja Samu. Finaalin voitti Tiia. Ensimmäistä kertaa kisahistoriassa sama henkilö voitti kaksi välierää ja vielä finaalinkin. Jokainen finalisti sai vanhempainyhdistyksen lahjoittaman lahjakortin Arnoldsille ja voittaja sai kiertopalkintopokaalin ja oman pokaalin. Antti-vaari sai vielä kiitoslahjat sekä vanhempainyhdistykseltä että koululta.


Kannustan muita kouluja ottamaan kopin tästä kisasta. Into ja taito kertolaskuihin kohenee paljon!
Onnea vielä TIIA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti