perjantai 8. huhtikuuta 2016

Tet-viikon kuulumisia ja linotaidetta

Yläkoulussa 8. luokalla tutustutaan työelämään viikon ajan ja tätä kutsutaan TET-harjoitteluksi. Meillä oli tänä vuonna monta harjoittelijaa ja tässä on Johannan ja Emmin mietteitä viikosta: 

Tässä Johanna ja Emmi


Länkkärissä on ollut todella kivaa ja kaikki ovat olleet todella mukavia ja hauskoja. Meidät otettiin hyvin huomioon täällä ja tämä oli todella ihana kokemus. Olemme avustaneet Maritaa ja Kirsiä, sekä auttaneet oppilaita. Emme olleet ennen tätä edes puhuneet toisillemme, mutta olemme nyt hyviä kavereita J.

Opetimme 6R:lle ja 6K:lle kuinka tehdään linopainantaa ja oppilaat tekivät todella upeita töitä. Korjasimme myös oppilaiden äidinkielen vuorosanakirjoitukset, josta monet suoriutuivat hyvin.

Toivomme kaikkea hyvää oppilaille ja opettajille ja kaikille muille koulun henkilökunnalle. Onnea oppilaille kokeisiin ja 6luokkalaiset nähdään sitten syksyllä Vörkkärissä ja tulkaa vaan rohkeasti juttelemaan. Emme haluaisi mennä takaisin Vörkkärille vaan jäädä tänne teidän kanssa.

Täällä oli myös meidän lisäksi TET-harjoittelussa Aleksi, Jere, Anni, Toma, Oliver & Markus. Otimme kuvia 6luokkalaisten kanssa muistoksi tästä mahtavasta viikosta. Kiitos Länkkärin oppilaat & henkilökunta, ootte parhaita <3 Terkuin Emmi ja Johanna!

Tässä ryhmä rämä yhteiskuvassa

Opettajan näkökulmasta on mukava saada Tet-harjoittelijoita luokkaan. Pyrimme Kirsin kanssa antamaan heille monipuolisia työtehtäviä; apuopena olemista, tuntien valmistelua, järjestelytehtäviä, arvointia, oppilaiden tukemista... Viikko on aina mukava piristys normaaliin työrytmiin. Kukapa ei ottaisi vastaan auttavia käsiä, varsinkin näin näppäriä kuin Johanna ja Emmi. Toki aikaa menee normaalia enemmän kun opastaa ja suunnittelee mitä tet-harjoittelija voisi tehdä. Tällä viikolla teetimme loppuviikosta ison kuvistyön: linopainannan. Tämä on yksi tekniikka, jota ei todellakaan olisi voinut toteuttaa ilman tyttöjä. 
Toivomme kaikille tettiläisille ihanaa kevään jatkoa ja myötätuulta elämään! 


Tässä Sannin linotaidetta


Tytin grafiikkaa


Siirin työ


Elinan timantti


Olivian kirahvi



Ja 6R-luokan taidenäyttely


ps. Marita-opekin oli aikoinaan Tet-harjoittelussa alakoululla ja muistan vieläkin kuinka jännitti pitää aamunavausta koko koululle keskusradion kautta. Heikki- rehtori pyysi myös viikon aikana minua hakemaan viscyä hänelle lähikaupasta kun silakkalaatikko janotti. Kopioda sain aika paljon ja siihen aikaan oli käytössä kummallinen  vekotin jossa tarvittiin kalkeripaperia ja sprii haisi. Veivasin varastossa kammesta masiinaa ja monistaminenkin sujui. 
Muistan kuinka lutuisia oppilaat olivat ja kuinka olin niiiiin varma että haluan isona juuri opeksi.  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti