maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kilautatko Pisara-kirjalle vai kysytkö yleisöltä?

Viikko sitten perjantaina 4J-luokassa kynät suhisivat innokkaasti, kun oppilaat tekivät Ymlin koetta. Mitä ihmettä?? Kokeessako? Kyllä!! Motivaatio oli korkealla ja into valtava olihan kokeessa mahdollisuus käyttää Kolmea Oljenkortta apuna. Nimittäin jos joissakin tehtävässä tökki oli mahdollisuus;

1. Kysyä yleisöltä eli hiippailla kysymään luokassa olevilta harjoittelijoilta.
2. Pyytää opea poistamaan jostakin tehtävästä yhden väärän vastauksen tai3. Kilauttaa  Pisara-kirjalle eli käydä etsimässä vastausta Ymlin kirjasta ja aikaa oli 1 min.
Mahdollisuus apuun kokeessa alensi koejännitystä jo heti kokeen alussa ja Opekin oli ihan yhtä innoissaan koetilanteessa kuin oppilaatkin

 
Tässä ajatuksia oppilailta:


- Oli aivan innoissaan ja vaikka olin valmistautunut kokeeseen hyvin, halusin kuitenkin käyttää kaikki oljenkorret kokeilun vuoksi.

- Tosi kiva idea, mutta en tarvinnut oljenkorsia
- Harjoittelijat jännittivät, osaavatko vastata oppilaiden kysymyksiin. Hyvin kuulemma oli mennyt.
- Yksi oppilas oli harmissaan, kun oli poissa koulusta varsinaisena koepäivänä, eikä päässyt tällä kertaa kokeilemaan oljenkorsia.
- Koulun muut opet nappasivat idean hetkessä. 6R ja 6K-luokilla on seuraavassa historian kokeessa oppilailla käytössä samat kolme oljenkortta.



Lavastimme pari valokuvaa koetilanteesta. Itse kokeessa oli niin kova tohina, että valokuvaus unohtui. Ylemmässä kuvassa kilautetaan Pisara-kirjalle. Vieressä oli tiimalasi, joka kertoi käytettävissä olevan ajan. Oppilaiden yleisilme kokeessa oli levollinen ja rentoutunut. 


Kiitokset Jaana-opelle blogitekstistä ja idean jakamisesta!
Alkuperäinen idean on napattu Alakoulun aarreaitasta.

ps. Kokeilin tätä itse 6lk. historian kokeessa. Vastaanotto idealle oli todella myönteinen ja itse kokeessa oli hauska tunnelma. Ensin kaikki tekivät kovin keskittyneesti töitä ja kokeen loppupuolella otettiin oljenkorret innolla käyttöön. Minuutin aika oppikirjan luona oli aika lyhyt, mutta mukaan sai ottaa oman vihon ja sieltä aukkokohdat varmistuivat minuutissakin. Opelle kilauttamista käytti ehkä puolet luokasta. Varmaan epäilivät syystäkin että muistaakahan tuo ope näitä ulkoa :D Kaverille kilauttaminen oli erittäin suosittua ja oli mukava nähdä aito auttamisen halu kun kaveri oli pulassa. Koetulokset menivät kyllä yläkanttiin ja sepä oli ihana bonus! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti