tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kohti kolmosta!

Kun oma lapsi aloittaa koulutiensä, on se aina iso ja jännä asia niin lapselle kuin koko perheellekin! Kuinka äkkiä aika siellä koulussa sitten rientääkään...pian luetaan ja lasketaan ja osataan uusia taitoja niin että perässä ei tahdo pysyä. Niin nämäkin pienet viime lukuvuoden tonttuykköset ovat kovaa vauhtia siirtymässä taitaviksi ja osaaviksi kolmasluokkalaisiksi.



Kakkosella touhutaan ja tehdään jo kaikenlaista, koska kirjoitus-ja lukutaito sekä jatkuvasti kehittyvät matemaattiset että sosiaaliset taidot antavat siihen  huikeita mahdollisuuksia. Ope ja ohjaaja vain välillä ihmettelevät silmät pyöreinä näiden pikkuihmisten hienoja taitoja koulussa.




Tokaluokka on tuonut selvää rohkeutta esiintymiseen muille. Omia kirjoitelmia ja esitelmiä halutaan kilvan esitää koko luokalle. Näissä kuvissa kerrotaan tarinan muodossa omasta pehmo-tai unikaverista. Ja hienostihan sekin jo sujuu!




Liikuntatunneilla osataan jo selvästi paremmin toimia ja liikkua ja pelata ryhmässä ilman suurempia riitoja ja dramatiikkaa. Ja välitunteihin tämä on selvästi vaikuttanut siten, että luokan pojat ovat hyväksyneet tytöt mukaan välituntifutaan! Jee! Ope peukuttaa!!



Tämä luokassa syömisen harjoittelu oli erittäin tärkeää 2.M:n oppilaille ja sitä "ruinattiin" kauan! Kun ope sitten viimein antoi luvan kokeilla luokassa ateriointia, oli se kaikkien mielestä niin kivaa. Kaikki lapset huomasivat, että kuinka rauhallista ja mukavaa omassa luokassa syöminen oli. Samalla kun oppilaat ruokailivat, niin Kaija-ohjaaja ja Marjo-ope kertoivat omien kouluaikojensa ruokailuista ja vieläkin kaukaisimmista kouluruokailuista...oli siinä lapsilla ihmettelemistä.





Käsityön taidoissa ollaan jo kovasti "mä osaan kyllä-tasolla"! Kaikki virkkasivat  joulun alla jo kiinteää silmukkaa ja talvella valmistuivat upeat tyynyt ryijynykka-tekniikalla. Tässä valmistuu ihania pikkuisia koreja säilytykseen...luokassa on tullut selvästi myös oma "käsityöpiiri"!







Toiminnallisesta matematiikasta tämä kakkosluokka tykkää kovasti. Usein perjantaisin on sellainen hetki, että pähkäillään matematiikkaa ilman kirjaa!






Uusi opetussuunnitelma otetaan alakouluissa käyttöön elokuussa 2016. Se tuo paljolti oppilaille mukanaan laaja-alaisten taitojen ja monialaisten oppimiskokonaisuuksien opiskelua. Tänä keväänä kakksoluokkalaiset ovat vähän jo haistelleet tulevia tuulia eli ovat hienosti tuottaneet omat ensimmäiset "tutkielmansa" eli pienet tietokirjat lemmikkielämistä äidinkielen, ympäristötiedon ja TVT-taitojen avulla. Kyllä vain jo hienosti käyttävät 8-9-vuotiaat Edisonia, 365:sta, One Driveä, Wordia, Kahootia ja Skilliä, kuvan liittämistä tekstiin jne. Ope on ylpeeee!




Uusi OPS2016 tuo arvioinnin myötä myös paljon uutta niin oppilaille, opettajille kuin kodeillekin. Jatkossa ei arvioinnissa pääpaino ole kokeilla ja niiden arvosanoilla vaan itse koko oppimisprosessissa. Oppilas ottaa itse enemmän osaa oppimisen suunnitteluun ja osallistuu enemmän oman oppimisprosessinsa arviointiin. Itsearviointi lisääntyy, samoin kuin vertaisarviointi(pari-ja ryhmäarvioinnit). Näissä kuvissa 2.M-luokkalaiset tekevät itsearviointia uudella sähköisellä arviointiohjelmalla, Skillillä. Vielä ollaan vasta testaajia ja harjoittelijoita tällä saralla, mutta hiljaa hyvää tulee.

Kyllä näillä moninaisilla taidoilla on näiden oppilaiden kanssa ilo siirtyä elokuussa aloittamaan kolmatta luokkaa! Sama tsemppi ja into jatkukoon 2.M!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti