tiistai 26. marraskuuta 2019

Nyt ska vi pelata lautapelejä!

Ensin alkuun pieni selostus mitä on tandem. Tandem-opetuksessa ideana on innostuttaa oppilaita toisen Suomen virallisen kielen oppimisessa ja puhumisessa. Länsimetsän koulun 3. luokat tapaavat n. kuukauden välein ystäväluokkaan Gerby koulusta ja parituntisen aikana oppilaat saavat opetusta sekä ruotsiksi että suomeksi. Yleensä toinen oppitunti ruotsiksi ja toinen suomeksi. Tänään me kokeilimme kuitenkin hieman erilaista toimintatapaa:

Tandemissa kolmosilla oli tänään vuorossa lautapelien pelaamista "vaasalaisittain". Sovimme nimittäin niin että jokainen voi puhua ruotsia, suomea, vuorotella ja tsempata puhumalla ainakin jotain "sillä toisella kielellä".
Oppilaat pelasivat kotoa tuomiaan lautapelejä ryhmissä ja puheen sorina oli mukavaa. Sulassa sovussa pystyivät oppilaat pelaamaan ja tulemaan ymmärretyksi.
Heidi kertoi hauskan tilanteen kun Piirrä ja arvaa pelissä oli ollut sana ja arvaajat olivat sanoneet samaan aikaan ett paraply ja sateenvarjo. Siinä oppilaat sitten tuumasivat ja pohtivat että sehän on molemmilla oikein!

Oppilailla oli myös luvallisia lunttilappuja yleisistä fraaseista mitä pelatessa saattoi tulla vastaan. Näitä olimme makustelleet jo etukäteen.
Pelien ja siivouksien jälkeen kajautimme Maamme-laulun sekä suomeksi että ruotsiksi upeaksi lopuksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti