keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Kirjadiplomijuhlat 2R:ssä

Lukeminen kannattaa aina! Ja lukemaan innostamiseen on monta keinoa ja monet ei edes kikka kolmosia tarvitse. Yksi monena vuonna käytössä ollut keino on kirjadiplomi! Jokaiselle luokalle on kirjastonhoitaja Terhi Piikkilä laatinut monipuolisen kirjalistan josta oppilaat poimivat luettavaksi kuusi kirjaa. Terhi tulee syksyisin vinkkaamaan kirjoja luokkiin ja siitä se kipinä lähtee.
Opettajana yritän tsempata lukemista, koska sillä on niin selkeä yhteys koulumenestykseen, keskittymiseen, sanavarastoon... luetteloa voisi jatkaa pitkään.
Vanhemmilta on tullut laidasta laitaan palautetta. Monen mielestä tämä on huippujuttu. Osa kokee piinaavana. Kirjadiplomi on vapaaehtoinen ja kaikille luokka-asteille tarjolla.
Tänä vuonna jokainen luokkani oppilas diplomin suoritti ja siitä kiitokseksi suunnittelimme "bileet". Ohjelmassa oli mm.

Jokainen oppilas sai lahjaksi kirjan. Osan näistä oli ope haalinut ja kiitokset myös Hilono-opelle. Moni sai koululaisen vitsikirjan ja se tuntui olevan todella suosittu ja hauska. Kuulemma kotona oikein kinattiin lukuvuoroista! 

Sitten oli nyyttärit. Herkkuja piisasi ja oli jännittävää kun kaikki herkut olivat yhteisessä pöydässä. 

Ope osti itse itselleen lahjan: hotellin kilikellon :D 
Juhlan ohjelman suunnittelivat siis oppilaat ja he toivoivat että ope lukee jännää Noita-kirjaa. 

Lukudiplomit koristavat luokan ikkunaa. 

Juhlassa oli niin kova tohina päällä että kuva Kahootista unohtui ottaa. Samoin jokainen oppilas sai opelta erityisvahvuuden esim. sinnikkyys, yhteistyötaito, myötäeläminen...

Saapa nähdä saadaanko vuoden päästä pitää uudet diplomijuhlat? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti