torstai 31. lokakuuta 2019

Ukkokari kylpi kuulaassa syysauringossa

3R ja 3M-luokat tekivät tänään retken Ukkokarille, joka on mukavan lähellä koulua sijaitseva merenpuokama. Olimme luokassa ymlissä opetelleet rannan kasveja ja nyt tutkimme niitä ja muutamaa muuta asiaa luonnossa. 


Meillä oli aikuisia kova iskutiimi: Heidi- ja Marita-opettajien lisäksi oli Antti-vaari, Anne- äiti ja Eetu-tettiläinen. Saimmekin jaettua oppilaat kivasti noin 10 hengen toimintapisteisiin. 

Maritan pisteessä yhdistettiin luonto ja äidinkieli. Tehtävät teimme pareittain ja tuli etsiä esim. jotain jossa on kaksoiskonsonantti: ylläolevassa kuvassa olikin sellainen tervaleppä!

Antti-vaari ja Heidi-ope opastivat ryhmissään rannan kasveista. Järviruoko ja tervaleppä olivat hyvin edustettuina ja niitä oli hyvä tutkia. 

Kartoitimme myös ilmansuuntia ja mietimme mitä kaikkea näkyi Ukkokarilta: tuulimyllyä, tehtaita, viime talven retkikohde Kynsiluoto, Villa Gerby....
Anne-äidin tehtäväpisteessä mitattiin ilman ja veden lämpötilaa, säätietoja sekä tarkasteltiin veden rajassa olevia kasveja. 


Tehtävämonisteet täyttyivät tiedoista. 


Lopuksi tietysti oli eväiden aika. Aika lensi kuin siivillä Ukkokarilla ja hippulat vinkuen pyöräilimme koululle ja koteihin. Meinasi mennä ihan ylitöiksi :D 

1 kommentti:

  1. Best for Bulk Use: It’s easy to see why Mead notebooks are the go-to for classrooms and offices alike. http://nq8tz3b3f6.dip.jp http://igh5zao9p9.dip.jp http://mc5vava167.dip.jp

    VastaaPoista