torstai 26. syyskuuta 2019

Tandem- tapaamiset pyörähtivät taas käyntiin!

Niille jotka eivät tiedä mikä on Tandem:
Tandem ei Länsimetsässä tarkoita kahdenistuttavaa polkupyörää, mutta itse asiassa idea on kyllä sama. Tässä pyörässä toisella satulalla polkee Gerby koulun 3lk. oppilas ja toisella Länsimetsän koulun 3-luokkalainen. "Pyöräreittiä" ovat ohjaamassa Heidi-, Marita-, Tove- ja Paulina-opettajat. Tandem-treffit kestävät aina kaksi oppituntia ja toisella oppitunnilla puhutaan ja käytetään vain ruotsia ja toisella vastavuoroisesti suomea. Hanketta koordinoi ja rahoittaa Åbo academi ja Svenska kulturförbundet.
Hankkeen tavoitteet ovat innostuttaa oppilaita toiseen kotimaiseen kieleen, madaltaa kielimuurera, lisätä myönteistä asennetta turvallisessa ympäristössä toiseen kieliryhmään, muodostaa ystävyyssuhteita sekä tietenkin oppia pärjäämään ruotsilla ja suomella vaikka ei kaikkia sanoja ymmärtäisikään.
Kolmasluokkalaiset olivat mukana hankkeessa jo viime vuonna joten nyt oli aika laittaa"uutta vaihetta silmään". Tämän vuoden lisätavoitteet ovat oppilaiden keskinäisen vuorovaikutuksen lisäämisessä ja oppilaiden aktivoinnissa. Lisäksi opettajat keskittyvät tuokioiden ja ideoiden dokumentointiin.

Tiistaina 24.9. olikin sitten ekat treffit ja aiheena olivat askartelu ja pihaleikit. Askartelussa oppilaat olivat opetelleet omassa koulussa miten "kirppu" askarrellaan ja taitetaan. Tandem-tunnilla sitten nämä oppilaat opettivat tandem-parille miten askartelu tehdään. Samalla tuli kerrattua sekä värit että numerot kun kirpulla leikittiin.



Toisella tunnilla oli aiheena pihaleikit. Oppilaat saivat viime keväänä antaa palautetta viime vuoden tandemista. Melkein kaikilla oli toiveena että saisi leikkiä toisen koulun pihassa. Toteutimme tämä toiveen heti ekalla kerralla. Oppilaat olivat harjoitelleet miten kertoa kavereille pihasääntöjä eri telineellä. Sitten kun ohjeet oli annettu niin oppilaat saivat leikkiä yhdessä ja tutustua paremmin toisiinsa.





Tuntien jälkeen kysyin oppilailta miltä oli tuntunut?
Oppilaat olivat innoissaan ja tyytyväisiä kun olivat pärjäneneet.
Alussa oli jännittänyt.
Onneksi kaveri auttoi.
En meinannut ymmärtää mitään mutta sitten katsoin vielä miten toinen taitteli.
Ulkoleikeissä oli ylikivaa. 
Kaverit antoivat hurjat vauhdit valssikeinussa. 
Välillä piti komentaa kun kaverit ei totelleet. 
Onnistuin! 
Kiva kun ensi kerralla päästään naapurikouluun. 
Hämähäkkikeinu on niin best... pian pääsen kokeilemaan. 
Olen saanut kaverin toiselta koululta ja hän on ollut meillä leikkimässä. 
Tandem-kaveri on samassa harrastuksessa mukana. 


Tälläistä siis tapahtui ekalla Tandem-kerralla.
Ensi kerralla sitten vaihdetaan koulua ja askartelua ja
neuvotaan vastavuoroisesti tandem-ystäviä!






  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti