torstai 22. elokuuta 2019

Kivoja asioita kolmosluokan koulun alkuun

Kolmosluokan alussa on meillä ollut monta kivaa juttua. Kaikista en edes kiireessä ehtinyt ottaa valokuvaa, mutta....

Sain lahjoituksena vaasalaisilta perheiltä trikoo- ja ontelokudetta niin, että pääsemme aloittamaan kuumailmapallotyön. Huomenna menemme uuteen tekstiilityöluokkaan ja aloittamme korin virkkaamisen. Kiitos lahjoituksista! 

 Liikenne ja pyöräturvallisuus on aina tärkeä teema heti alkusyksyyn. Kävimme läpi liikennesääntöjä, pyörän osia, liikennemerkkejä ja monia muita asioita. Näissä kuvissa on käytössä niin jännittävät virtuaalilasit. Liikenneturvasta saa tilattua koululle ilmaiseksi setin jossa on kaikki tarvittava siihen että oppilaat pääsevät testaamaan taitojaan virtuaalisesti liikenteessä.

Tämä oli niin jännä ja todentuntuinen juttu. Suosittelen ehdottomasti opettajia hyödyntämään tämä setti. Meidän koululla nämä ovat nyt kaksi viikkoa halukkaisen käytettävissä. Pientä teknistä nokkeluutta tarvitaan mutta lopputulos on kyllä niin todentuntuinen. Virtuaalilasit liittyvät kokonaisuuteen joka löytyy netistä:
https://fillarilla.fi/
Itse ohjelma laseilla on samanniminen eli fillarilla. 
Tässä vielä valmis linkki lasien lainaamiseen:
https://fillarilla.fi/fillarillan-virtuaalimaailman-ohjeet/

Ehdimme käydä myös mustikkaretkellä. Näppärät sormet keräsivät tarpeeksi marjoja niin että saimme tänään herkutella mustikkarahkalla. Oli kuulemma niin hyvää ja samalla terveelistä. Eräs s2-oppilas ihmetteli että missä se mustikka on kun kerroin että menään mustikkaan. Toinen ihmetys oli kun marjat olikin sinisiä vaikka sana on mustikka. Maailma on ihmeellistä. 

Oppilaskuntaan kuuluu 3-6 luokilta kaksi oppilasta / luokka. Kolmannella luokalla siis valitaan edustajat. Halukkaat suunnittelivat vaalipuheen ja pitivät sen luokan oppilaille. Puheet olivat aivan huikeita ja suoraan sydämestä. Vaalipaneelissa sai myös kysyä ehdokkailta kysymyksiä. Vastaukset tulivat napakasti. Sitten pidimme suljetun lippuäänestyksen ja meidän luokan oppilaskunnan edustajiksi valittiin huippukaksikko: Nea ja Miiku. Onnea vielä valinnasta ja oikein hyvää oppilaskuntauraa molemmille. 

Ensi viikolla sitten meillä on taas uudet kujeet. Perjantainahan on tiedossa miniolympialaisetkin! Sinne menemme polkupyörillä ja sitä varten katsastamme maanantaina oppilaiden pyörät!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti