keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Enter-kerho opintoretkellä

Tiina-ope ja Nelly-ohjaaja aloittivat syksyllä innokkaiden 2.lk:sten kerhon, jossa harjoitellaan tuiki tarpeellisia tietotekniikan perustaitoja. 

Ensimmäisillä kerroilla pienet sormet haparoivat vielä näppäimistöllä, missä se oikea kirjain oli, mistä mä painan, Tiina, Nelly mitä mä nyt teen? Ja muut kysymykset sinkoilivat luokassa ja kerhonvetäjät juoksivat oppilaalta toisen luo. Ensimmäisellä kerralla pelkästään koneelle kirjautuminen vei miltei koko tunnin. Puoli vuotta myöhemmin jokainen kirjautuu, löytää Edisoniin ja sieltä joko verkkoon tai wordiin ym. alle minuutissa👌 ja osaa navigoida Windows-ympäristössä varsin mallikkaasti.

TiVi-osaaminen koostuu monesta pienestä osasta, eikä sitä opi itsestään tai tabletilla pelaamalla. Tämän osaaminen ja opetteleminen on mielestämme tärkeää, koska nyt voidaan hyödyntää TiViä ihan eri tavalla, esimerkiksi äidinkielen tunneilla ja keskittyä oikeinkirjoitukseen.

Kevään kerhokerroilla syvennytäänkin sitten ohjelmointiin ja muuhun sellaiseen, mitä tulevaisuudessa varmasti tarvitaan yhä enemmän. Aloittelimme jo http://koodaustunti.fi/ materiaalilla. 

Tänään pääsimme retkelle FuturEduun Keskuskoululle. Peter Ahlroos oli valmistellut meille 3 eri toimintapisteitä, joissa päästiin ohjelmoimaan robottia ja Lego Mindstormia iPadeilla, sekä testailemaan GreenScreeniä. Hauskaa oli ja hyvin sujui. Tässä kuvapläjäys reissusta.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti