tiistai 4. syyskuuta 2018

Mikä on luuppi?

Tänään teimme luontoretken. Luokassa olimme opiskelleet puulajeja, piharatamoa, apilaa ym. Lähdimme lähiluontoon opiskelemaan vielä asioita lisää. 

Aluksi jakaannuimme kolmeen toimintaryhmään, koska tänä vuonna luokassani on sellainen herkku kuin ohjaaja! Lisäksi remmissä on tiistaisin Antti-vaari.  

Maritan pisteessä tutustuimme piharatamoon ja apilaan.Otimme käyttöön luupit. Ope kysyi oppilailta, mikä mahtaa olla luuppi? Yksi oppilas tiesi  oitis vastauksen? Radiokanava tietysti! Luupeilla oli jännittävä tutkia ratamon siemeniä ja apilan karvaisuus ihmetytti. Muurahaisetkin olivat tutkimisen kohteena. 

Antti-vaarin kohdassa käytiin läpi seitsemän puulajia: kuusi, mänty, koivu, leppä, pihlaja, haapa ja vaahtera. Lopuksi oppilaat leikkivät leikkiä jossa jokaisella oli yksi lehti kädessään. Sitten etsittiin pari ja sanottiin: -Hei olen vaahtera. Kaveri vastasi esim. - Hei, olen kuusi. Sitten vaihdettin lehtiä keskenään ja etsittiin uusi pari. 

Kaijan pisteessä oli meno ihan päätöntä, kuten kuvasta näkee :D 
Kaijalla oli laminoituja lajikortteja jotka käytiin läpi ja muisteltiin mitä niistä olikaan opittu. Oppilaat miettivät kuumeisesti miksi sinisorsanaaras on niin valjun värinen koiraaseen verrattuna. Oppilaat lajittelivat kortteja eri perusteluin: esim. linnut/kasvit... tai isot/pienet, olen nähnyt luonnossa/en ole nähnyt. Näin tuli harjoiteltua huomaamatta ala- ja yläkäsitteitä ja tietysti lajien nimiä. 


Evästauko on metsäretkien paras hetki! Ihania terveellisiä eväitä oli oppilailla mukana. 

Sitten oli puunhalausleikin aika. Ryhmissä oppilaat tekivät halaustehtävät hetkessä valmiiksi. 
Mukavinta oli kuulemma löytää puu, jolla on salaisuus ja puu joka voisi olla nimeltään Pertti. 

Lopuksi oli hieman vapaata aikaa ja Steinarhan se löysi vaikka mitä sieniä ja osasi nimetäkin! 

Olipa kiva retki ja upeaa kun saatiin luokan oppilaat jaettua toiminnoissa kolmeen seitsemän oppilaan ryhmään. Ehti kunnolla huomioida jokaisen! Ensi kerralla pitää kuulemma varata enemmän aikaa eväisiin ja leikkimiseen. Näin tehdään! Sitten ehkä saamme selville, mikä salaisuus käkkäräpuulla mahtaa olla....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti