sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Kylläpä saatiin tällä viikolla paljon aikaan!

Nuo otsikon sanat tuli suoraan sydämestä perjantain viimeisellä tunnilla yhdeltä 6M-luokan oppilaalta. Ope oli kyllä samaa mieltä. Monipuolinen viikko oli paketissa ja hyvillä mielin sujautettiin valmiit isänpäiväkortit reppuun.

Tässä kolme tunnelmapalaa 6K- ja 6M-luokista kuluneelta viikolta. Ajatukset ja pohdinnat ovat tietenkin vain minun, ei koko koulun mielipiteitä.

Suomen historian aikajana:
Olemme pitkin syksyä korostaneet Suomen 100v- juhlavuotta. Itse juhlassa 6M- luokan vastuulla on historian aikajana. Tämä urakka on kestänyt yli kuukauden. Tällä viikolla saimme sitten "purkitettua" vihdoin materiaalin talteen. Maamme historia jääkaudesta tähän päivään on toivottavasti kirkastunut tekemisen aikana oppilaille normaalia syvemmin. Projektin myötä oppilaat ovat saaneet paljon erilaisia vastuutehtäviä ja jokaisen työllistäminen ja vahvuuksien käyttö on ollut haaste ja mahdollisuus samalla kertaa. Isoin haaste oli sopivien tvt-välineiden puuttuminen mutta hätä keinot keksii ja lopputulokseen olemme luokan kanssa todella tyytyväisiä. Aikajana on jo nyt koululla esiillä oppilaita varten. Historia on pilkottu 10 osaan ja jokaiseen osaan liittyy parityönä tehdyt julisteet. Julisteissa on nurkassa qr-koodi josta aukeaa kuunnelmaosuus äänitehosteineen. Aikajanaan liittyy myö Kahootissa oleva tietokilpailu. Huoltajat pääsevät aikajanalle 2.12. juhlapäivä aikana. Oppilaat ja opettajat ovat tervetulleita jo vaikka heti huomenna! Teknistä apua saa 6M-luokan oppilailta ja Marita-opelta.
Tässä pieni makupala aikajanasta:

iMoviet Aasian maista:
Torstaina meillä oli urakkapäivä. Aiheena oli valmistaa iMovie -elokuvat ryhmissä yhdestä Aasian maasta. Meillä oli apuna koulumme tutor-opettaja Tiina; iso kiitos Tiinalle! Hommaa piisasi päiväksi ja meinasi oppilailta aika loppua kesken. Hienoja töitä kuitenkin ryhmät saivat aikaan ja erityisen tyytyväisiä olimme siihen, että oppilaat kokosivat töihin monipuolisesti faktaa ja tunnelmia. Tarkan syynin alla olivat tekijänoikeudet ja lähdetiedot. Teknisesti yhdisteltiin kuvaa, videota, ääntä, tekstiä eli todellista monilukutaitoa! Tässä haasteena oli koulun verkko. Ennen urakkapäivää toiveena oli tehdä koko homma Windows-laitteella, mutta tarvitttavan ohjelman lataaminen oli täysin mahdotonta. Muutaman päivän takkuilun jälkeen siirryimme iPad-puolelle. Itse tekeminen meni suhteellisen sujuvasti eikä moni laite tipahtanut verkosta. Mutta voi miten monta uutta harmaata hiusta tuli kun yritettiin näitä ladata OneDriveen....lähes mahdotonta...ja urakka jatkuu vielä. Näistä videoista laitan tähän pari ihailtavaksi.








Kipinän hetki: 
Perjantaina oli vuorossa Kipinän Meri Seppäsen ohjaama tanssitunti. Tälläiset yhteistyöt paikallisten seurojen kanssa on aivan mahtavaa. Molemmat hyötyvät: oppilaat saavat kokeilla monia lajeja oppituntien aikana ja seurat saavat mainosta ja uusia harrastajia omiin ryhmiin. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti